• NBA
  • Posted

Όλοι κέρδισαν από τον Παπανικολάου

Μία ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Ο μοναδικός παίκτης από τον οποίο όλοι βγήκαν κερδισμένοι οικονομικά.

Πρώτα ο Άρης που τον παραχώρησε στον Ολυμπιακό, μετά οι «ερυθρόλευκοι» που τον «πούλησαν» στην Μπαρτσελόνα και τώρα οι Καταλανοί, που αποδέχθηκαν την προσφορά των Χιούστον Ρόκετς.
Ο διεθνής Έλληνας μπασκετμπολίστας ανοίγει τα φτερά του για το ΝΒΑ και γίνεται ο έκτος παίκτης που θα κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο, μετά τον Αντώνη Φώτση, τον Ευθύμη Ρεντζιά, τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που γεννήθηκε εδώ και είναι 100% προϊόν του ελληνικού μπάσκετ.
Ο 24χρονος Κώστας Παπανικολάου έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΒΑ και να θεωρεί ευλογημένο τον εαυτό του, που σε τόσο μικρή ηλικία έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα.


Από τα 19 του ζούσε το όνειρο του ΝΒΑ, όταν έκανε τη γνωριμία του με τον «μαγικό κόσμο». Ήταν 13 Οκτωβρίου του 2009 και ο προπονητής του Ολυμπιακού Παναγιώτης Γιαννάκης, που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του μικρού από τον Άρη, τον ξεκίνησε στην πεντάδα εναντίον του Κλίβελαντ και απέναντι στον «βασιλιά» Λεμπρόν.

 

«Μεγάλη εμπειρία να μαρκάρεις έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έζησα στα 19 μου», είχε δηλώσει τότε ο Κώστας Παπανικολάου και τώρα στους Ρόκετς θα βρει ξανά συμπαίκτη τον Ντόρσει. Μαζί με τρεις διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ρόκετς).