• NBA
  • Posted

Εξήγησε το αυτονόητο

larrybird

Ο Λάρι Μπερντ ούτε ζήτησε να δει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ούτε εξέδωσε πύρινη ανακοίνωση. Δήλωσε απλώς το αυτονόητο: ότι τραυματισμός σαν του Τζορτζ θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Και στήριξε απόλυτα την ομοσπονδία των ΗΠΑ. Ο Λάρι Μπερντ...

Ο Λάρι Μπερντ είναι ο πρόεδρος των Πέισερς. Οι Πέισερς έπαθαν μεγάλη ζημιά με τον τραυματισμό του Πολ Τζορτζ, διότι αυτή τη σεζόν θα άρχιζε να τρέχει το νέο συμβόλαιό του αξίας 92 εκ. δολαρίων και τώρα που θα χάσει σίγουρα ένα χρόνο, μπορεί και περισσότερο, τίθεται τεράστιο ζήτημα. Όχι μόνο αγωνιστικό για την ομάδα, που έχασε τον σούπερ σταρ της, αλλά και οικονομικό.

Όμως ο Λάρι Μπερντ, εκτός από πρόεδρος των Πέισερς, είναι και ένας θρύλος του ΝΒΑ και του παγκόσμιου μπάσκετ, ένας άνθρωπος που δεν λαϊκίζει ούτε έχει την άποψη πως το μπάσκετ είναι ένα πεδίο για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα και να ικανοποιήσει μικροεγωισμούς. Παρά, λοιπόν, τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η ομάδα του από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Τζορτζ στην προπόνηση της Εθνικής των ΗΠΑ, δήλωσε ευθαρσώς:

"Θα υποστηρίξουμε την αμερικανική ομοσπονδία και πιστεύουμε στο στόχο που έχει θέσει το ΝΒΑ να προβάλει το παιχνίδι μας, τις ομάδες και τους παίκτες μας σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ένας απίστευτα άτυχος τραυματισμός που συνέβη μπροστά σε πολλά μάτια, θα μπορούσε όμως να είχε συμβεί οπουδήποτε, οποτεδήποτε".

Αυτήν την τελευταία κουβέντα κρατήστε την. Είναι όλο το ζουμί. Για όποιον θέλει να βλέπει τα πράγματα χωρίς παρωπίδες...