• NBA
  • Posted

«Καθάρισαν» με άμυνα οι Νικς

Η Νέα Υόρκη άνοιξε το σκορ στη σειρά των πλέι οφ με τη Βοστώνη, νικώντας εντός έδρας με 85-78 χάρη στην εκπληκτική άμυνα της τελευταίας περιόδου και τη σπουδαία εμφάνιση του Καρμέλο Άντονι.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των φετινών πλέι οφ οι Νικς δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ απέναντι στους Σέλτικς, αλλά τελικά χαμογέλασαν ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθεια που θα κάνουν για να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Αν και για 36 λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και το προβάδισμα, τελικά το τελευταίο δωδεκάλεπτο αποδείχτηκε καταστροφικό σκοράροντας σε αυτό το διάστημα οκτώ πόντους. Ο Τζεφ Γκριν σταμάτησε στους 26 πόντους, με τους είκοσι στο πρώτο μισό, ενώ 21 πρόσθεσε ο Πολ Πιρς ο οποίος έκανε πάντως πολλά λάθη.

Όσον αφορά την ομάδα του Μάικ Γούντσον ο «Μέλο» συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στην κανονική περίοδο. Οι 36 πόντοι του αποδείχτηκαν κομβικοί για την εξέλιξη του αγώνα κι αν δεν έβαζε αυτός τα μεγάλα σουτ που έδωσαν το προβάδισμα στη Νέα Υόρκη, ίσως τα πράγματα να μην εξελίσσονταν καλά για τους Νικς.

Δωδεκάλεπτα: 28-31, 49-53, 67-70, 85-78

Νιου Γιορκ Νικς (Μάικ Γούντσον): Άντονι 36 (4), Κόουπλαντ, Τσάντλερ, Φέλτον 13 (1), Σάμπερτ 3 (1), Σμιθ 15 (1), Κιντ 8 (2), Μάρτιν 10, Νόβακ, Ουάιτ

Μπόστον Σέλτικς (Ντοκ Ρίβερς): Γκριν 26 (3), Μπας 4, Γκαρνέτ 8, Μπράντλεϊ 15 (1), Πιρς 21 (1), Τέρι, Κρόφορντ, Λι 4