• NBA
  • Posted

Μπρέικ; Άγνωστη λέξη!

Ούτε ένα «διπλό» δεν σημειώθηκε στην πρώτη μέρα των πλέι οφ, με τις ομάδες που έχουν πλεονέκτημα έδρας να το διατηρούν σχετικά εύκολα. Μόνο το Ντένβερ δυσκολεύτηκε απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ (97-95), ενώ το Μπρούκλιν «σκόρπισε» το Σικάγο με 106-89 και οι Κλίπερς το Μέμφις (112-91).

Οι τρίτοι της δυτικής περιφέρειας Νάγκετς έστω κι αν έχουν πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μην εκμεταλλευτούν την καλή τους πορεία στην κανονική περίοδο που τους έφερε μέχρι την τρίτη θέση.

Με ηγέτη τον αγέραστο Αντρέ Μίλερ ο οποίος πέτυχε 28 πόντους νίκησαν 97-95 τους Ουόριορς κι έκαναν το 1-0. Για τους ηττημένους ο Κλέι Τόμπσον προσπάθησε με 22.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς δεν περίμεναν να μη συναντήσουν καμία αντίσταση από το Σικάγο, αλλά δεν στεναχωρήθηκαν κιόλας. Εκμεταλλεύτηκαν από την αρχή την ανωτερότητά τους και κέρδισαν ακόμα πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 106-89. Ντερόν Ουίλιαμς και Μπρουκ Λόπεζ ηγήθηκαν των νικητών στο σκοράρισμα με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Κάρλος Μπούζερ προσπάθησε να σώσει την κατάσταση για τους «ταύρους» αλλά οι 25 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί.

Τέλος στο Λος Άντζελες πραγματοποιώντας τρομερό finish στο ματς οι Κλίπερς επικράτησαν του Μέμφις με 112-91. Το επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο ήταν 37-22 υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι. Ο Κρις Πόλ σημείωσε 23 πόντους για το συγκρότημα του Βίνι Ντελ Νέγκρο ο Τζέριντ Μπέιλες πέτυχε 19 από την πλευρά των «αρκούδων».