Ο Μίλαν είχε το κλειδί

lafayette valencia

Αυτή τη φορά ο Σλούκας ήταν πιο ψύχραιμος και αποφασιστικός στις βολές, έτσι ο Ολυμπιακός απέδρασε με μεγάλη νίκη από τη Βαλένθια (71-68) και ο Μίλαν Τόμιτς, το χαμηλό σχήμα του οποίου στην τελευταία περίοδο ήταν το κλειδί, έδειξε ότι μπορεί και ως πρώτος προπονητής.

Το παιχνίδι άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό. Σπανούλης, Χάντερ και Μάντζαρης ήταν ζεστοί επιθετικά και έτσι προηγήθηκε με 20-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου σε ένα παιχνίδι πάντως που ήταν κλειστό, καθώς και η Βαλένθια έβρισκε τρόπο να διατηρεί την επαφή της με το σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνα, βρήκε ρυθμό στην επίθεση μέσω της άμυνας της και διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ, παρόλο που η Βαλένθια έβρισκε λύσεις είτε με τρίποντα είτε και μέσα στο καλάθι. Το ημίχρονο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με βραχεία κεφαλή (38-36) και τον Σπανούλη να κρατάει την μπαγκέτα στην επίθεση.

Στην τρίτη περίοδο ο Σπανούλης συνέχισε να είναι ζεστός. Δράση επιθετικά ανέλαβε και ο Σλούκας με τον Λοτζέσκι, η άμυνα λειτουργούσε σωστά και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν ένα προβάδισμα 3-5 πόντων σε όλη την περίοδο που τελείωσε 56-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έμεινε για πάνω από τρία λεπτά χωρίς πόντο με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να το εκμεταλλευτούν και να περάσουν μπροστά αρχικά με 58-56 και στη συνέχεια με 62-58. Τότε ήταν που ο Μίλαν Τόμιτς αποφάσισε να παίξει το τελευταίο χαρτί του. Απέσυρε τον Πετγουέι, που χωρίς τον τραυματία Πρίντεζη και με τον Αγραβάνη να μην μπορεί να βοηθήσει κουράστηκε, και έβαλε στη θέση του τον Λοτζέσκι παίζοντας με τέσσερις κοντούς. Αυτό το σχήμα αποδείχθηκε αποδοτικό και στις δύο πλευρές του παρκέ, έτσι ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 8-0 και πέρασε μπροστά με 66-62 δύο λεπτά πριν το τέλος, καθώς και ο Χάντερ έδωσε πολύτιμες λύσεις σε αυτό το διάστημα.

Η Βαλένθια με δικό της σερί 4-0 έκανε το 66-66 ένα λεπτό πριν το τέλος και με το σκορ ισόπαλο 68-68 ο Σπανούλης επιχείρησε τρίποντο, αστόχησε, αλλά η μπάλα κατέληξε σε ελληνικά χέρια και ο Σλούκας, στο τέλος της νέας επίθεσης κέρδισε φάουλ. Απέμεναν 6'', ακριβώς όπως στο ΟΑΚΑ την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτή τη φορά ο διεθνής μας γκαρντ ήταν πιο αποφασιστικός. Έβαλε την πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη, έτρεξε όμως και πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και μαζί του ένα ακόμα φάουλ. Ευστόχησε και στις δύο βολές και έγραψε το 71-68, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ, αφού στην τελευταία επίθεση η Βαλένθια δεν κατάφερε να σκοράρει.

Δεκάλεπτα: 18-20, 36-38, 54-56, 68-71  
Βαλένθια: Ρίμπας 2, Βαν Ρόσομ 10 (2), Σάτο 11 (1), Λίστσουκ 3, Λούτσιτς 6 (1), Βίβες, Μαρτίνεθ, Μπάικς 11 (1), Λόντσαρ 8, Αγκιλάρ 3 (1), Χαραγκόντι 14.
Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ (8ριμπ, 3ασ, 1κοψ), Χάντερ 9 (6ριμπ), Ντάνστον (3ριμπ, 1κοψ), Σπανούλης 21 (4), Σλούκας 14 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3τριπ, 2ριμπ, 2κλεψ, 2ασ), Λαφαγιέτ 4 (4ριμπ, 5ασ), Λοτζέσκι 14 (4ριμπ).