Τον... χαντάκωσαν τα τρίποντα!

Ενα κακό δεκάλεπτο στάθηκε αρκετό για τον Παναθηναϊκό να γνωρίσει την πρώτη του ήττα στα επίσημα ματς της φετινής σεζόν, σε ένα ματς που είχε τον πρώτο λόγο για 30 λεπτά!

Όμως η αστοχία του έξω από τα 6.75μ. στην τελευταία περίοδο (με 2/13 τρίποντα σε εκείνο το διάστημα και 8/32 συνολικά!) σε συνδυασμό με την... καθίζηση στην άμυνα, εδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν να κερδίσει τους «πράσινους» στο Άουντι Ντομ (81-75) και να ανοίξει λογαριασμό στην Ευρωλίγκα.

Βέβαια με αυτήν την ήττα τίποτα δεν έχει χαθεί για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Η διοργάνωση βρίσκεται ακόμα στην αφετηρία της, υπάρχουν πολλά ματς μέχρι το τέλος της α' φάσης, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα αν και εφόσον είχε αποδράσει με τη νίκη από το Μόναχο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον Εστεμπάν Μπατίστα να στήνει... πάρτι (18π., 7ριμπ.) απέναντι στους ψηλούς της Μπάγερν.

Όμως οι νταμπλούχοι δεν... έκαναν το αυτονόητο συνεχίζοντας τα καλά ποσοστά στα δίποντα (64% με 20/31 σουτ!), αναλώθηκαν σε πολλά σουτ από την περιφέρεια και έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γυρίσουν το ματς χάρη και στην καλή απόδοση του Ντούσκο Σαβάνοβιτς (5/7 τρίποντα). Εκτός του Ουρουγουανού σέντερ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ασίστ του του -κατα τ' άλλα άστοχου και άποντου- Διαμαντίδη.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού άγγιξε και τις 1.000 ασίστ στην Ευρωλίγκα (σ.σ. χρειάζονταν οκτώ αλλά μοίρασε επτά!)  αλλά μετέφερε το ρεκόρ για την επόμενη εβδομάδα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.  Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με τους Σλότερ και (του καλού σε γενικές γραμμές) Γιάνκοβιτς είχε 2/18 τρίποντα (!) δείγμα των όσων παρουσίασε η περιφέρεια του Παναθηναϊκού σε αυτό το ματς.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο έχοντας και σταθερά μια διαφορά της τάξεως των έξι πόντων, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γερμανοί γύρισαν «τούμπα» το παιχνίδι και έφτασαν να προηγηθούν και με εννέα πόντους (79-70) στα 40'' πριν από το τέλος. Όμως η ελληνική ομάδα μάζεψε τη διαφορά ενόψει και του αγώνα στο ΟΑΚΑ, αφού ίσως και να μετρήσει η τελική διαφορά,

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 32-35, 57-59, 81-75

ΜΠΑΓΕΡΝ (Πέσιτς): Σάφαρτζικ 3(1), Μίτσιτς 4, Μπένζινγκ, Ντζέντοβιτς 14(2), Στίματς 11, Σαβάνοβιτς 20(5), Γκαβέλ 13, Γιάγκλα 10(1), Μπράιαντ 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς):  Σλότερ 13(1/5τρ.), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 17(1/7τρ.), Φώτσης 15(4), Παππάς, Διαμαντίδης (0/2διπ., 0/6τρ., 7ασ.), Γκιστ 2, Μπατίστα 18 (9/11τρ., 7ριμπ.), Μπλουμς 6(2), Ράιτ 2.