Αντέχει ο ΠΑΟΚ;

Πρωτοπόρος στο ελληνικό πρωτάθλημα, ισόβαθμος στη πρώτη θέση του 5ου ομίλου του Eurocup, ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες και πλέον μπαίνει στον μήνα της κρίσης, αφού από τη Δευτέρα (11/11) έως και στις 18 Δεκεμβρίου, θα δώσει 12 αγώνες που θα διαμορφώσουν καταστάσεις.


Η αλήθεια είναι ότι για τον ΠΑΟΚ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ξεκινώντας από το Eurocup, το πρόγραμμα των έξι αγωνιστικών που απομένουν, περιλαμβάνουν τέσσερις εκτός έδρας αγώνες και για να ακριβολογούμε, τέσσερα δύσκολα ταξίδια. Ξεκινώντας από αυτό στο Νόβγκοροντ (σ. σ. βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων από τη Μόσχα), ενώ υπάρχουν και τα παιχνίδια απέναντι στις Μπουντούσνοστ (Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνιο), Άνκαρα (Άγκυρα, Τουρκία), Χιμίκ (Γιουζνί, Ουκρανία). Μεσολαβεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Άλμπα Φέχερβαρ και οι υποχρεώσεις της ομάδας στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, ολοκληρώνονται με τον εντός έδρας αγώνα με την Νιζνί. Κρίνοντας από την εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες, αλλά και από τη βαθμολογική κατάσταση, η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στους δύο αγώνες απέναντι στην Νιζνί, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Μπουντούσνοστ και Χιμίκ.


Το… βατό ελληνικό πρόγραμμα

Παραμερίζοντας την αναμέτρηση της Δευτέρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στον Ολυμπιακό, το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στην Α1 χαρακτηρίζεται βατό. Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Δικέφαλος δεν θα έχει να διαχειριστεί πίεση, απλά θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Αντιθέτως, τα παιχνίδια που ακολουθούν έως και την διακοπή λόγω των Χριστουγέννων, εντάσσονται στην κατηγορία των «must win». Για την ακρίβεια, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα αντιμετωπίσει τους Πανελευσινιακό, ΚΑΟΔ και Πανιώνιο στο Παλατάκι, ενώ θα ταξιδέψει στα Τρίκαλα και στη Κηφισιά.


Κρίνεται η απόφαση μη ενίσχυσης

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ενισχυθεί, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά δεν του «έκατσαν» οι περιπτώσεις που κυνήγησε. Ακολούθησε η εντυπωσιακή πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη όπου σε οκτώ αγώνες πέτυχε επτά νίκες, μέσα στις οποίες εντάσσονται τα «διπλά» σε Αλεξάνδρειο και Ρέθυμνο. Ενδεχομένως, η απόδοση της και τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα να έπαιξαν ρόλο στο «πάγωμα» μιας ακόμη ενισχυτικής κίνησης. Στον μήνα που ακολουθεί – αν ο ΠΑΟΚ δεν προχωρήσει στην απόκτηση παίκτη – θα φανεί και η ορθότητα της απόφασης.