"Έβρεχε" τρίποντα στο Παλατάκι

Ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαίο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup καθώς επικράτησε της Χιμίκ με 77-69 στο Παλατάκι έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Δικέφαλος δοκίμασε τις «δυνάμεις» του έξω από τα 6,75 και με 12/25 πανηγύρισε τη νίκη.


Λένε ότι τα τρίποντα είναι ευχή και κατάρα. Ο ΠΑΟΚ είδε και τις δύο όψεις. Τη καλή και την ανάποδη. Και εξηγούμαστε. Στα 13 λεπτά είχε 6/8 προσπάθειες, γεγονός που οδήγησε στην εξασφάλιση διαφοράς δέκα πόντων (29-19). Ο Τσαϊρέλης ξεκίνησε με 2/2 (7-0, 2:30), ενώ ο Κούπερ έκανε ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο με 3/3 τρίποντα και τρεις τελικές πάσες. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε βάθος, όπως και εναλλακτικούς τρόπους εκτέλεσης. Με δυσκολία έβαζε τη μπάλα στο ζωγραφιστό – πράγμα που τον χαρακτηρίζει – δεν του έβγαιναν οι φάσεις για pick en roll,  ενώ με ευκολία έκανε το λάθος. Έτσι, η Χιμίκ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει λόγω της αποτελεσματικότητας του Ντιλέινι, των έξι κλεψιμάτων που έκανε στη 2η περίοδο, αλλά και των 6 επιθετικών ριμπάουντ. Υπήρξε εξάλλου κι ένα διάστημα έξι λεπτών – από το 13’ έως το 19’ – όπου ο ΠΑΟΚ πέτυχε μόλις ένα καλάθι εντός παιδειάς. Διατήρησε ωστόσο την πρωτοπορία λόγω του Μαρκ Πέιν που πέτυχε τους έξι από τους συνολικά 10 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, διατηρώντας τη διαφορά των πέντε πόντων (39-34).


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο μονοδιάστατος ΠΑΟΚ είδε την άλλη όψη. Ξεκίνησε με 0/6 τρίποντα δέχθηκε 8-0 σερί και είδε τη Χιμίκ να περνά μπροστά με 39-42. Κάπου εκεί, άφησε στην άκρη τα τρίποντα, έβγαλε συνεργασίες, κυρίως όμως επικεντρώθηκε αμυντικά στον περιορισμό του Ντιλέινι. Και τα κατάφερε, αφήνοντας τους υπόλοιπους της Χιμίκ να παίρνουν προσπάθειες. Έτσι, έκανε ένα επιμέρους σκορ 15-4 και προηγήθηκε με 54-46 στο τέλος της 3ης περιόδου, παίρνοντας πολλές βοήθειες από την πληθωρική παρουσία του Μαρκ Πέιν. Παράλληλα, ήλεγξε τα ριμπάουντ με τον Μαργαρίτη. Βρίσκοντας και πάλι τη σύνδεσή του έξω από τα 6,75, στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ελληνική ομάδα έχτισε μια διαφορά 12 πόντων (74-62, 38). Και πάλι όμως δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση, με αποτέλεσμα να μειώσει η Χιμίκ σε 74-69 (39’) και θα μπορούσε να κατεβάσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Ο Σούλερ αστόχησε σε προσπάθεια δύο πόντων, σε αντίθεση με τον Τσόχλα έδωσε τη χαριστική βολή στους Ουκρανούς, τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό 77-69.


Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ, η Νιζνί πέτυχε σπουδαία ανατροπή στην Τουρκία, καθώς με επιμέρους σκορ 27-12 στη τελευταία περίοδο, επικράτησε της Άνκαρα με 72-73. Έτσι, στη πρώτη θέση ισοβαθμούν πλέον οι ΠΑΟΚ, Χίμκι, Νιζνί με 7 βαθμούς. Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στη Ρωσία τη Νιζνί.