"Ο ΠΑΟΚ δεν είναι αουτσάιντερ"

bogris

Η 4η αγωνιστική του Eurocup θα δημιουργήσει ισχυρά δεδομένα για τον ΠΑΟΚ αναφορικά με την προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενδεχομένως και της κατάκτησης της πρώτης θέσης. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το απόγευμα (7μμ.) την ουκρανική Χιμίκ, ελπίζοντας ότι τούτη τη φορά δεν θα κριθούν τα πάντα στο τελευταίο σουτ.


Κι έχουμε λόγο που αναφέρουμε τα παραπάνω. Βλέπετε, στους τρεις αγώνες που προηγήθηκαν, ο Δικέφαλος κέρδισε κι έχασε στο τελευταίο σουτ. Απέναντι στη Μπουντούσνοστ, ο Κούπερ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε, ενώ στην Ουγγαρία απέναντι στην Άλμπα, οι γηπεδούχοι αστόχησαν στη τελευταία επίθεση. Οι παίκτες του Δικεφάλου είδαν την άλλη όψη του νομίσματος με την τουρκική Άνκαρα, καθώς ο Κούπερ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου. «Πολλοί αγώνες θα κριθούν στο σουτ γιατί οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Κερδίσαμε κάποια ματς στο σουτ, σε ένα χάσαμε. Ημασταν τυχεροί πολλές φορές, δε θα είμαστε πάντα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μη φτάνουμε το παιχνίδι σε αυτή την κατάσταση διαρκώς», εκτίμησε ο Γιώργος Μπόγρης.


«Θέλουμε τη πρόκριση, δεν είμαστε αουτσάιντερ»

Η ουκρανική Χιμίκ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου, γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο. Όπως εξάλλου το γεγονός ότι διαθέτει μερικούς από τους διακριθέντες παίκτες – συνολικά στη διοργάνωση. Όπως για παράδειγμα, ο Πολ Ντιλέϊνι του οποίου η παρουσία είναι πληθωρική. 18,3 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ είναι ο ιθύνων νους αυτής της ομάδας, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον συμπατριώτη του, Τζαμάλ Σούλερ. Κι αυτός… τραβάει κουπί στην επίθεση με 17,3 πόντους κατά μέσο όρο. Συνυπολογίζοντας και τις επιδόσεις των επίσης Αμερικανών Ρομέο Τράβις, Μάτ Γκάτενς, η Χιμίκ στηρίζεται σε συντριπτικό βαθμό στους τέσσερις Αμερικανούς που διαθέτει, αλλά και στον πολύπειρο διεθνή Λετονό Φριμάνις. Όπως όμως σωστά επισήμανε και ο Γιώργος Μπόγρης… «Εχει ενα πλειμέικερ και ένα δυάρι που τρέχουν καλά το γήπεδο. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτούς και τους αντιμετωπίσουμε στο πικ εν ρολ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Γενικά όμως έχουν πολύ δύναμη στην περιφέρεια». Ο σέντερ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στον ρόλο του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι η πρόκριση. Σε όλα τα ματς πάμε για να κερδίσουμε. Σε κανένα δεν πάμε σαν αουτσάιντερ. Δεν κοιτάμε καν να βγούμε τρίτοι αλλά θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Εχουμε έναν περίεργο όμιλο και αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα".