Αυτοκτονία... Made in PAOK

 

kouper

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια καθώς ηττήθηκε από την Άνκαρα με 75-77 στο PAOK SPORTS ARENA για τη 3η αγωνιστική του Eurocup. Σε ένα παιχνίδι όπου προηγήθηκε με διαφορά 20 πόντων στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά δέχθηκε επιμέρους σκορ 45-23 από το 21' έως και το τέλος. Μοιραίος παίκτης ο Ντι Τζέι Κούπερ που έπειτα από απίστευτο λάθος των Τούρκων, αστόχησε κάτω από το καλάθι στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου.


Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε διπρόσωπος και πλήρωσε το τίμημα. Έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο όπου Χαραλαμπίδης, Τσαϊρέλης και Μπόγρης άγγιξαν την απόλυτη τελειότητα στον τρόπο εκτέλεσης, ο Κούπερ οργάνωσε εξαιρετικά, ενώ ο Λεωνίδας Κασελάκης ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στην αποστολή εξουδετέρωσης του Κλέι Τάκερ. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 20-10 έπειτα από έξι λεπτά αγώνα, ενώ στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 31-19. Τα καλύτερα ήρθαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου βγήκαν πόντοι από το transition και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +21 (42-21, 16’). Σε αυτό το διάστημα, η ελληνική ομάδα είχε 13/14 δίποντα και 3/6 τρίποντα, γιατί οι παίκτες της σούταραν ανενόχλητοι από κάθε σημείο του παρκέ. Όσο για την Άνκαρα, παρότι διαθέτει τρία «ονόματα» όπως οι Τάκερ, Βάλτερς και Γκολούμποβιτς, δεν έχει στοιχεία ομάδας. Ο Τάκερ προσπαθούσε ολομόναχος να διασπάσει την άμυνα του Δικεφάλου, ο Βάλτερς ήταν μπερδεμένος, ενώ ο Γκολούμποβιτς ήταν πολύ αργός και βαρύς απέναντι στους Μπόγρη, Τσαϊρέλη. Σε κάθε φάση, έδειχνε να βρίσκεται ένα βήμα πίσω. Με το τέλος του ημιχρόνου (48-32), μια ματιά στη στατιστική φανέρωνε δύο αδυναμίες του ΠΑΟΚ. Τα πολλά λάθη (8) και τα πέντε χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, από τα οποία οι Τούρκοι πήραν οκτώ πόντους από τους Τσαντάν και Γκολούμποβιτς.


Ο ΠΑΟΚ μάλλον επαναπαύτηκε στο μαξιλαράκι των 16 πόντων κι αυτό του κόστισε. Αρχικά στο 3ο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ των συνεργασιών και του υψηλού επιπέδου ομαδικότητας του πρώτου ημιχρόνου, έγινε ο ΠΑΟΚ των λαθών και των κακών επιλογών στην επίθεση στο 3ο δεκάλεπτο με φυσικό επακόλουθο να μειωθεί η διαφορά. Η Άνκαρα βρήκε τους ηγέτες που ήθελε στα πρόσωπα των Τάκερ, Γκολούμποβιτς, αλλά και ισορροπία στα γκαρντ με τους Καβακλίογλου (έκανε εκπληκτικό παιχνίδι), Μπαϊγιούλ. Ιδιαίτερα ο Γκολούμποβιτς έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια. Έτσι το 52-32 στο 21’ έγινε 61-52 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Τούρκοι συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και με σερί 15-0 στη τελευταία περίοδο πέρασαν μπροστά με 61-67 (35') κάνοντας επιμέρους σκορ 35-9! Η ελληνική ομάδα ισορρόπησε τη κατάσταση (67-67, 38), αλλά επτά συνεχόμενοι πόντοι του Τάκερ έδωσαν στην Άνκαρα αέρα πέντε πόντων (69-74), 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ένα τρίποντο του Τσόχλα από τα οκτώ μέτρα έδωσε σημεία ζωής, για να φθάσουμε στο άστοχο σουτ τριών πόντων του Χαραλαμπίδη οκτώ δεύτερα πριν το φινάλε και με το σκορ στο 72-75. Δύο εύστοχες βολές του Βάλτερς στα 6 δευτερόλεπτα για το τέλος ανέβασαν τη διαφορά στο +5, για να συμβεί το εξής απίστευτο. Ο Κούπερ μείωσε σε 75-77, οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος και στην επαναφορά των Τούρκων, η μπάλα έφθασε στα χέρια του – βρισκόμενος σε απόσταση δύο μέτρων από το καλάθι – αλλά αστόχησε, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στη παράταση.