Πάει για την 6η νίκη

 

Στο Ρέθυμνο, ο ΠΑΟΚ φρόντισε να καταθέσει αδιάσειστα στοιχεία περί της εξαιρετικής αγωνιστικής του κατάστασης. Πλέον, σειρά παίρνει η Άνκαρα για την 3η αγωνιστική του Eurocup όπου ο Δικέφαλος θέλει να διευρύνει το σερί των πέντε διαδοχικών νικών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.


Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε τη πιο πειστική (εφετινή) εμφάνισή του, αφού κυριάρχησε στη Κρήτη, η δε Άνκαρα προέρχεται από σημαντική εκτός έδρας νίκη, αλλά στο Eurocup ξεκίνησε με κακούς οιωνούς, έχοντας γνωρίσει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. «Είναι καλή ομάδα, διαθέτει ποιοτικούς παίκτες τόσο κάτω από το καλάθι όσο και στην περιφέρεια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς και στα 40 λεπτά για να πετύχουμε τη νίκη», σημείωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος, σχετικά με την τουρκική ομάδα η οποία βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας. Το βέβαιο είναι ότι για την Άνκαρα, ο αυριανός (30/10) αγώνας (7μμ.) στο Παλατάκι έχει χαρακτήρα τελικού ώστε να φύγει από τη τελευταία θέση της βαθμολογίας. «Είναι μια ομάδα που έχει έφεση στο ριμπάουντ, αλλά χρειάζονται καλά μπλοκ άουτ από εμάς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, μας δίνουν ώθηση οι πέντε συνεχόμενες νίκες, αλλά χρειάζεται προσοχή», είπε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, λίγα δευτερόλεπτα μετά την προβολή βίντεο και την σκιαγράφηση της Άνκαρα. «Ξεχώρισα τον Γκολούμποβιτς που είναι δυνατός στη ρακέτα, αλλά και τον Τάκερ που πολλές φορές παίρνει και αψυχολόγητα σουτ».


Παρά τα 8/12 τρίποντα του ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο και τον επιθετικό πλουραλισμό που χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ, ο Μάρκ Πέιν στάθηκε στην άμυνα. «Απέναντι στο Ρέθυμνο πήραμε ρυθμό από την άμυνα. Απέναντι στην Άνκαρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Να κλείσουμε τη ρακέτα μας και να περιορίσουμε τα περιφερειακά σουτ του αντιπάλου».