Στέλνει συμβόλαιο ο Κοβίλ

 
Ο Ραϊβόν Κοβίλ είναι η τελευταία επιλογή του ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός έχει συμφωνήσει προφορικά και μέσα στις επόμενες ώρες προβλέπεται να στείλει υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Ακολούθως θα σταλθούν και τα αεροπορικά εισιτήρια ώστε να φθάσει στη Θεσσαλονίκη έως και τη Παρασκευή.
 
Οι διαπραγματεύσεις με τον έμπειρο σέντερ ξεκίνησαν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Χθες το βράδυ – έπειτα από τον αγώνα με τη Μπουντούσνοστ – οι δύο πλευρές υποχώρησαν των αρχικών απαιτήσεών τους και κατέληξαν σε συμφωνία. Ο ΠΑΟΚ έστειλε το συμβόλαιο με τους όρους που συμφωνήθηκαν και απομένει να το λάβει υπογεγραμμένο από τον Κοβίλ. Μάλιστα, προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες για την έλευση του παίκτη έως και την Παρασκευή. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου στο ντέρμπι με τον Άρη, αυτό εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης του ίδιου του προπονητή. Βέβαια, προ τριετίας, ο Ρόμπερτ Ντόζιερ είχε φθάσει στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες πριν το παραδοσιακό ντέρμπι των δύο ομάδων στο Παλέ και είχε χρησιμοποιηθεί από τον 64χρονο προπονητή.
 
Οι επιτελείς του Δικεφάλου προχώρησαν στην επιλογή του Κοβίλ, αφού έλαβαν τις διαβεβαιώσεις από τον ίδιο τον αθλητή για την κατάσταση της υγείας του. Ο 29χρονος Αμερικανός σέντερ, το περασμένο καλοκαίρι, υποβλήθηκε σε επέμβαση στα γόνατα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου δύο μήνες. Κι ενώ είχε συμφωνήσει με την γαλλική Σολέ, τελικώς η τελευταία – τονίζοντας ότι ο παίκτης είναι πίσω σε φυσική κατάσταση – δεν του πρόσφερε εγγυημένο συμβόλαιο. Ο Κοβίλ ήταν στα υπόψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ από τη σεζόν που είχε αγωνιστεί στον Πανιώνιο. Κι αφού έλαβε τις διαβεβαιώσεις για την φυσική κατάστασή του, αλλά και για την υγεία του, προχώρησε σε συζητήσεις.
 
Όπως προαναφέραμε, ο σωματώδης σέντερ ήταν επιλογή του Πανιωνίου τη σεζόν 2010-11, έπειτα από διαδοχικές καλές χρονιές στην Ορλεάν. Πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας έχοντας 8,2 πόντους και 5,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο ΠΑΟΚ τον επέλεξε για δύο λόγους. Καταρχήν, «γεμίζει» τη ρακέτα με την παρουσία του, ενώ παίζει με πλάτη στο καλάθι, πράγμα που δεν του το προσφέρουν οι υπόλοιποι ψηλοί. Δεύτερον, είναι παίκτης που δίνει ενέργεια και κατεβάζει «ριμπάουντ».