Απόλαυση και πρόκριση

xaralampid

 

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup αποτελεί τον αυτονόητο στόχο του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος υποδέχεται αύριο (15/10) το βράδυ (9μμ.) τη Μπουντούσνοστ στη πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και ο ουσιαστικός στόχος «αναγνωρίστηκε» από τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ, Νίκο Σταυρόπουλο.

 

«Είχαμε ευνοϊκή κλήρωση, αλλά δεν έχουμε εικόνα από τις ομάδες. Μετά την 1η, 2η αγωνιστική θα έχουμε πλήρη εικόνα. Είναι απόλαυση να παίζεις τέτοια παιχνίδια. Θέλουμε να είμαστε μέσα στη τριάδα και δεν θα παίξουμε για να περάσει η ώρα. Ξέρουμε ότι θα είναι μια δύσκολη υπόθεση», επισήμανε ο Νίκος Σταυρόπουλος. Ρωτήθηκε και για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Άρη. «Ξέρω καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ-Αρης. Εγώ θέλω την βοήθεια όλων ώστε ο κόσμος να ξαναρθεί στο γήπεδο. Μετά τον αγώνα του Κυπέλλου, είπα κι εγώ στους παίκτες ότι υπάρχει χρόνος ώστε όλοι να δείξουν τι αξίζουν». Τον στόχο της πρόκρισης οριοθέτησε και ο Κώστας Χαραλαμπίδης, εκτιμώντας ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνδυάσει την διασκέδαση με τη πρόκριση. «Θέλουμε να απολαύσουμε την συμμετοχή, να παίξουμε 10 ματς και να το διασκεδάσουμε, αλλά ο στόχος μα είναι οι νίκες και η πρόκριση. Η Μπουντούσνοστ είναι σκληρή και σοβαρή ομάδα», είπε μεταξύ άλλων.

 

Μαρκόπουλος: "Γεμάτη ομάδα"

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει στα χέρια του τα στοιχεία που θα ήθελε ούτως ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την δυναμική της Μπουντούσνοστ. Τουλάχιστον όμως, φρόντισε να έρθει σε επαφή με έναν άνθρωπο που την αντιμετώπισε προ 48ώρου. Ο λόγος για τον Τόντορ Γκετσέφσκι ο οποίος... κέρδισε μόνο του τους Μαυροβούνιους. Με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, οδήγησε την MZT Σκοπίων στη νίκη με 78-71 για τη 3η αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκα. "Είναι μια γεμάτη ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Έχει βάθος και είναι δύσκολος αντίπαλος. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και να ευχαριστηθούμε την παρουσία μας μαζί με τους οπαδούς μας", είπε μεταξύ άλλων, ο Σούλης Μαρκόπουλος.

 

Το… «τρέξιμο» της Μπουντούσνοστ

Όπως αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα και η επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (www.paokbc.gr) μικρή είναι η προϊστορία των αγώνων της ελληνικής ομάδας με την αντίστοιχη του Μαυροβουνίου. Και στους τέσσερις αγώνες που έγιναν (σεζόν 2000-01 για την Ευρωλίγκα και 2004-05 για το Uleb Cup), οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν. Οι δύο ομάδες έχουν τουλάχιστον τέσσερις κοινούς παίκτες, Στσεπάνοβιτς, Τομάσεβιτς, Σέκουλιτς και Τζούρο Όστοϊτς. Μάλιστα, ο τελευταίος εργάζεται πλέον για λογαριασμό της μόνιμης πρωταθλήτριας Μαυροβουνίου.

 

Η Μπουντούσνοστ εντάσσεται σταθερά στις πέντε καλύτερες ομάδες της Αδριατικής Λίγκα, ενώ τη τελευταία τριετία, συμμετείχε δύο φορές στο φάιναλ φορ της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Ωστόσο, τόσο το 2011 όσο και το 2012 αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση από τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παρτιζάν, αντίστοιχα, οι οποίες κατέκτησαν και το σχετικό πρωτάθλημα. Φέτος προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της, έχοντας εμπιστευτεί την τεχνική ηγεσία στον νεαρό (μεν), ταλαντούχο (δε) Ιγκόρ Γιόβοβιτς. Μετά από μια εκπληκτική σεζόν στη Ραντνίσκι, ο Αλεξάντερ Τσάπιν (έχει περάσει και από τον Πανελλήνιο) αποκτήθηκε με σκοπό να είναι το μυαλό της ομάδας. Ο Ουίλι Κόλεμαν που επίσης αγωνίστηκε στη Καβάλα αποτελεί μια εναλλακτική λύση κάτω από τα καλάθια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει χρόνο συμμετοχής. Προστέθηκε επίσης και ο διεθνής Βόσνιος γκαρντ, Σουάντ Σέχοβιτς, όπως και ο πανύψηλος Νιγηριανός σέντερ, Ακιντέλε. Στη δύναμη πυρός της Μπουντούσνοστ εντάσσονται και οι, Αλέκσα και Μάρκο Πόποβιτς.

 

Πάντως, στην ομάδα δεν επικρατούν και οι καλύτερες προϋποθέσεις έπειτα από το κακό ξεκίνημα στην Αδριατική Λίγκα. Η Μπουντούσνοστ εμφανίζεται αδύναμη εκτός έδρας κι αυτό της κόστισε δύο ήττες από της Κρκα, ΜΖΤ Σκοπίων. Κέρδισε μόνο τη Ζάνταρ στην έδρα της και με απολογισμό μίας νίκης και δύο ηττών, μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι.