Ο "Λάζος" και στο βάθος... Νιξ

 
Η δυσκολία στην εύρεση αξιόπιστου σέντερ είναι δεδομένη. Και πηγάζει από τα ελάχιστα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο ΠΑΟΚ, όπως επίσης και από την "φτωχότατη" δεξαμενή καλών ψηλών. Γι' αυτό επιχειρήθηκε μια νέα συνάντηση με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, την ώρα που τσεκάρονται κι άλλες περιπτώσεις.
Αν κρίνουμε πάντως από τα λεγόμενα του ίδιου του Παπαδόπουλου - στο περιθώριο του πρόσφατου φιλικού αγώνα με τον ΚΑΟΔ στο PAOK SPORTS ARENA - οι πιθανότητες επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, είναι από απειροελάχιστες ως μηδαμινές. Ο "ψηλός" έλεγε ότι έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με την προπονητική, δείχνοντας πως επίσης έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Για να αλλάξουν τα δεδομένα, θα πρέπει ο Παπαδόπουλος να κάνει στροφή 180ο μοιρών, να αποφασίσει να παίξει μπάσκετ για ακόμη έναν χρόνο και να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα προπονήσεων ούτως ώστε - σε βάθος δύο μηνών - να είναι έτοιμος για να αγωνιστεί.
 
Στον ΠΑΟΚ όμως χρειάζονται άμεσα έναν σέντερ. Κυκλοφόρησε η φημολογία ότι υπήρξαν συζητήσεις με ακόμη έναν παίκτη που πέρυσι αγωνίστηκε στον Πανιώνιο. Ο λόγος για τον Κρις Μπούκερ ο οποίος ολοκλήρωσε μια προβληματική σεζόν - λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισε - έχοντας 6 πόντους κατά μέσο όρο. Ο Μπούκερ αποφασίσει να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε, στην Σλοβενική Κρκα και αντικατέστησε τον επίσης Αμερικανό σέντερ, Ντέρικ Νιξ. Ο Νιξ επίσης εντάσσεται στους παίκτες που προτάθηκαν και εξετάζονται "λεπτομερώς" στον ΠΑΟΚ. Το βιογραφικό του χαρακτηρίζεται αξιόλογο, αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίστηκε στους φημισμένους Spartans του Michighan State, έχοντας μάλιστα 10 πόντους και 6,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Το "περίεργο" στην περίπτωση του Νιξ είναι ότι δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ.
 
Παρότι πρόκειται για έναν παίκτη με πολλές ατομικές διακρίσεις. Από τους αρχηγούς της ομάδας, το όνομά του ήταν στις πρώτες θέσεις σε πολλές στατιστικές κατηγορίες. Για την ακρίβεια ήταν από τους καλύτερους ριμπάουντερ στην Big Ten. Στα χαρακτηριστικά στοιχεία εντάσσεται η ικανότητά του στα κλεψίματα και στις ασίστ. Κυνήγησε ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά δεν το εξασφάλισε αν και δούλεψε με αρκετές ομάδες. Τελικώς, στα μέσα Ιουλίου, υπέγραψε στην Κρκα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά πριν από λίγες ώρες έλυσαν τη συνεργασία τους. Σύμφωνα με ξένες ιστοσελίδες ο Νιξ θέλει να πάρει μέρος στα τελευταία try outs ελπίζοντας σε συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Το βέβαιο είναι ότι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν την περίπτωσή του...