Ήττα λόγω άμυνας

xaralampid

Δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ΠΑΟΚ στο τουρνουά της Ολίν. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε και από τη Τραμπζονσπόρ με 85-79 παρουσιάζοντας και πάλι αδυναμίες στην άμυνα.

Η ελληνική ομάδα έδειξε περισσότερη αντοχή, δεν ήταν όμως αρκετή για να την οδηγήσει στη νίκη. Δύο ήταν τα βασικά προβλήματα για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Είχε μειονέκτημα κάτω από τα καλάθια, κυρίως όμως έχασε πολλά ριμπάουντ με αποτέλεσμα η Τραμπζονσπόρ να εκδηλώσει περισσότερες επιθέσεις. Οι Τούρκοι αγωνίστηκαν μάλιστα χωρίς τον... instict killer τους, τον Νεοζηλανδό, Κιρκ Πένεϊ, αλλά αυτά δεν τους εμπόδισε να ελέγξουν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Από νωρίς (11-3, 3') πήραν το προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με τον Πέιν (18-18), αλλά αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσει το αμυντικό ριμπάουντ έδινε τη ευκαιρία στους Τούρκους να σκοράρουν με δεύτερες επιθέσεις και με τους Π    εκέρ, Ατσίκ. Έτσι η διαφορά αυξήθηκε στους εννιά πόντους (45-36) στο ημίχρονο, βασιζόμενη στα υπερδιπλάσια (20-9) ριμπάουντ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να καλύψει αυτή την αδυναμία παίζοντας και άμυνα ζώνης, αλλά ούτε έτσι βρήκε το αντίδοτο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου, η ελληνική ομάδα επιχείρησε την ανατροπή του σκορ μειώνοντας σε 57-53 (29'), καθώς Τσαϊρέλης και Χαραλαμπίδης έδωσαν τις επιθετικές λύσεις. Όπως όμως και στον αγώνα με τη Ουσάκ, ο ΠΑΟΚ δεν είχε δυνάμεις στη τελευταία περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό το γεςγονός ότι δέχθηκε 22 πόντους σε διάστημα επτά λεπτών, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +14 (79-65) και ο ΠΑΟΚ απλά μείωσε στο σκορ στα επίπεδα της τελικής διαφοράς.

ΠΑΟΚ: Λιάπης 2, Χαραλαμπίδης 10, Κούπερ 6 ( 5ασ), Πέιν 11, Βουτσίσεβιτς 4, Μαργαρίτης 7, Τσαιρέλης 16, Μπόγρης 6, Κασελάκης, 4 Δέδας 5, Μπόγρης, Τσόχλας 8

Τραμπζονσπόρ: Αμίν 12, Κορκμάζ 3, Κουλτσαμπάς 3, Ατσίκ 9 (10ασ), Μπαγιάζ 4, Πεκέρ 13 (7ρ), Μουτάφ 17 (6ρ), Κούλει 17 (10ρ), Οτζκάν 7

Μαρκόπουλος: "Καλύτεροι αλλά... θέλουμε δουλειά"

Βελτιωμένη εικόνα ομάδας "διέγνωσε" ο Σούλης Μαρκόπουλος έπειτα από την ήττα από τη Τραμπζονσπορ. "Η Τραμπζονσπορ είναι μία πολύ ισχυρή ομάδα και για τον λόγο αυτό το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα πολύ καλό τεστ για μας. Τόσο η Ουσάκ όσο και η Τραμπζονσπορ  είναι κι ένα βήμα πιο μπροστά από μας στην προετοιμασία τους και φάνηκε αυτό από το γεγονός ότι σε πολλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο, οι αυτοματισμοί τους δουλεύουν καλύτερα. Εμείς για παράδειγμα, στο χθεσινό παιχνίδι, ενώ για τρία δεκάλεπτα παίξαμε πολύ καλά, στο τέταρτο δεν τα πήγαμε όπως θα έπρεπε και όταν ο αντίπαλος πήρε διαφορά, δείξαμε σημάδια ανωριμότητας στο παιχνίδι μας. Ούτε μπορέσαμε να βάλουμε ένα στόχο στο παιχνίδι και να προχωρήσουμε. Ήταν κάτι άσχημο, που μας προβλημάτισε και το συζητήσαμε αρκετή ώρα σήμερα το πρωί με όλους τους παίκτες, είδαμε τι έπρεπε να είχαμε κάνει και τι όχι και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε σημάδια βελτίωσης στο σημερινό παιχνίδι».