Τα "κορόιδα" και ο Πέιν

 
Στον ΠΑΟΚ έχουν την αίσθηση ότι λόγω των δεδομένων της συμφωνίας με τον Μαρκ Πέιν... "είναι σαν να κοροϊδέψαμε το σύστημα", όπως παραδέχθηκε και ο Τέλης Ζουρνατζίδης. Ο δε Αμερικανός θεωρεί ότι μέσω του Δικεφάλου θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του και θα χαράξει διαφορετική πορεία στη καριέρα του.
Ο Αμερικανός παρουσιάστηκε επίσημα από τη ΚΑΕ ΠΑΟΚ και είναι αλήθεια ότι στο βλέμμα του φαινόταν η αισιοδοξία έως και βεβαιότητα ότι η χρονιά θα είναι διαφορετική σε σχέση με τη πέρυσι. Τουλάχιστον για τον ίδιο. Και αναφέρουμε τη περσινή σεζόν, λόγω του ιδιαίτερου ρόλου που είχε στον Πανιώνιο. "Η αμυντική φιλοσοφία των δύο προπονητών (σ. σ. Γιάννη Σφαιρόπουλου και Σούλη Μαρκόπουλου) είναι η ίδια. Επιθετικά, στον Πανιώνιο είχα συγκεκριμένο ρόλο, λειτουργούσαμε πάνω σε μια συγκεκριμένη δομή. Στον ΠΑΟΚ ο κόουτς μας δίνει κάποιες ελεύθερίες", είπε ο Πέιν. Επί της ουσίας, στον Πανιώνιο είχε συγκεκριμένο (μικρό) ρόλο. Στον ΠΑΟΚ, θα έχει αναβαθμισμένο. Εξάλλου... "ένας από τους λόγους της συμφωνίας μας ήταν η φιλοσοφία και η τακτική του κόουτς. Ξέρω ότι ο ρόλος μου θα είναι διαφορετικός. Ο κόουτς που ζήτησε πολλά στον τομέα της άμυνας, κυρίως όμως να είμαι πιο επιθετικός και δημιουργικός", συμπλήρωσε. Πάντως, μεταξύ του καρφώματος και του κοψίματος... "προτιμώ να καρφώνω", παραδέχθηκε ο Πέιν, παρότι θεωρείται αμυντικός παίκτης. "Στον Πανιώνιο έζησα μια δύσκολη και πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί ήταν η πρώτη φορά που είχα μικρό χρόνο συμμετοχής. Ερχόμενος στον ΠΑΟΚ διαπίστωσα ότι είναι μια ομάδα που αποτελεί από παίκτες οι οποίοι βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ", συμπλήρωσε. Ο Πέιν μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ εκτιμώντας ότι "θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να τερματίσουμε ψηλά, ενώ στην Ευρώπη πρέπει να περάσουμε τουλάχιστον στην επόμενη φάση". 
 
Για να αιτιολογήσουμε και την εισαγωγή μας, ο manager του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, υποστήριξε ότι "έχουμε την αίσθηση ότι κοροϊδέψαμε το σύστημα κρίνοντας από το υψηλό επίπεδο παίκτη που πήραμε και συγκρίνοντάς το με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες μας. Συνήθως, όλοι αποφεύγουν, είναι διστακτικοί στο να εκφράσουν άποψη για έναν παίκτη, αλλά προσωπικά είμαι βέβαιος για τον Πέιν", είπε. Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Πέιν αφού ο τελευταίος συμφώνησε στη λύση του συμβολαίου του με τον Πανιώνιο, έναντι αποζημίωσης. Ο Δικέφαλος του πρόσφερε χρήματα ανάλογα των οικονομικών δυνατοτήτων του, κυρίως όμως του έδωσε τον βασικό ρόλο που επιζητούσε ο Αμερικανός. Κι έτσι, έκλεισε ένα deal δίχως να υπερβεί τους "νόμους και τους κανόνες" του προέδρου της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος είναι κατηγορηματικός και απόλυτος ως προς το ύψος του μπάτζετ.
 
Δεν προχωράει του Βασιλόπουλου
Στο μεταξύ, μειώθηκαν οι πιθανότητες προσέγγισης του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Ή μάλλον (για να το θέσουμε καλύτερα) οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα, εκτός από έναν όρο. Ο έμπειρος φόργουορντ είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί με λίγα χρήματα, αρκεί όμως να έχει τη δυνατότητα αποχώρησης από την ομάδα στη περίπτωση που δεχθεί μια δελεαστική πρόταση. Ο δε ΠΑΟΚ είναι κάθετα αντίθετος, δείχνοντας ότι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, αφού οι αποχωρήσεις παικτών μεσούσης της περιόδου στοιχειοθετούσε μια κακή συνήθεια. Κι έτσι, η υπόθεση είναι στάσιμη. Μοναδική περίπτωση να αλλάξει κάτι, είναι να δεχθεί ο Βασιλόπουλος να παίξει στον ΠΑΟΚ για έναν χρόνο.
 
Στη Τουρκία για δυνατά τεστ
Λίγα λεπτά μετά την επίσημη παρουσίαση του Μαρκ Πέιν, η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε για την Ανδριανούπολη όπου θα λάβει μέρος στο τουρνουά που διοργανώνει η Ολίν με την συμμετοχή των Τραμπζονσπορ και Ουσάκ. "Πρόκειται για ομάδες με ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου. Για μας, αυτά τα τρία παιχνίδια με τις συγκεκριμένες ομάδες θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάστασή μας. Ενδεικτικά σημειώνω ότι στην Ολίν αγωνίζονται εξαιρετικοί παίκτες όπως ο Χρήστος Ταπούτος, ο Ντάριους Ουάσινγκτον, ο Τορίν Φράνσις. Η Τραμπζονσπορ έχει επίσης παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα (σ. σ. Καλίντ Ελ Αμίν, Κελάτι, Κιρκ Πένι), ενώ η Ουσάκ αν και είναι πρωτάρα στην μεγάλη κατηγορία κι έχει τον Κρις Ουόρεν, τον Τζάστιν Κάρτερ και τον Μίχα Ζούπαν".