Κέρδισε υπό το... βλέμμα του Λάζου

tsairelis
 
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΚΑΟΔ με 79-66 στο PAOK SPORTS ARENA στο πλαίσιο του τουρνουά "Μαυροσκούφεια". Στις κερκίδες βρέθηκε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, αλλά όπως έλεγε σε κάθε έναν που τον ρωτούσε... "το μυαλό μου είναι στη προπονητική".
Επί της ουσίας, φαίνεται ότι ο "ψηλός" το έχει πάρει απόφαση. Δεν την έχει επισημοποιήσει ακόμη, αλλά το ενδεχόμενο να συνεχίσει να παίζει μπάλα, συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες. Στο παιχνίδι, η ανετοιμότητα και των δύο ομάδων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό. Ο ΚΑΟΔ αγωνίστηκε χωρίς τους Βον, Μπάβτσιτς, δηλαδή χωρίος τη βασική φροντ λάιν του. Παρόλο αυτά έφτασε να προηγηθεί έως και με 11-20 (8'), χάρη στη καλή παρουσία των Χρυσικόπουλου, Πολκ. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης άλλαξε τις ισορροπίες για τον ΠΑΟΚ, μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Ο 36χρονος πέτυχε 12 πόντους στο ημίχρονο και μαζί με τους Τσαϊρέλη, Δέδα έκαναν την ανατροπή. Ο Δικέφαλος έκανε ένα επιμέρους σκορ 17-1 προηγήθηκε με 28-21 (14'), ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 45-33. Ο ΚΑΟΔ - λόγω της απουσίας των βασικών ψηλών - ήταν μονοδιάστατος στις επιθέσεις του, επενδύοντας στην περιφερειακή γραμμή. Και δεν πήρε αυτά που περίμενε από τον Τζόουνς, σε αντίθεση με τον "πιτσιρικά" Σπυριδωνίδη.
 
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη 3η περίοδο (68-55) όπου ο Κασελάκης ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ. Στη τελευταία περίοδο, ο ΚΑΟΔ μάζεψε τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ που είχε πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού - ο Κούπερ είναι ακόμη... έξω από τα νερά του και προσπαθεί να μάθει τους συμπαίκτες του - πήρε πόντους από τον Κασελάκη, ενώ και η άμυνά του δεν ήταν τόσο αποτελεσματική έπειτα από τους μόλις 12 πόντους που δέχθηκε στη 2η περίοδο. Οι Δραμινοί με επιμέρους σκορ 8-1 μείωσε σε 69-63, δίχως όμως συνέχεια, αφού στα τελευταία λεπτά του αγώνα "κυριάρχησε" η εμπειρία των Χαραλαμπίδη, Μαργαρίτη.
 
ΠΑΟΚ: Τσαϊρέλης 11(1), Κούπερ, Πέιν 8, Κασελάκης 13(2), Μπόγρης 8, Μαργαρίτης 3(1), Χαραλαμπίδης 16(2), Τσόχλας 8(1), Λιάπης, Δέδας 6(2), Κόνιαρης 2, Βουτσίτσεβιτς 4(1), Κώττας.
ΚΑΟΔ: Χρυσικόπουλος 19(1), Πολκ 12(1), Μπένας 7, Μάρκοβιτς 4, Τζόουνς 8(1), Σλαφτσάκης 2, Τσόβιτς, Ζάρας 7(1), Σπυριδωνίδης 7(1).
 
Μαρκόπουλος: "Πρόβλημα η οργάνωση και η άμυνα"
Μάλλον δεν είδε αυτά που ήθελε ο Σούλης Μαρκόπουλος. "Θέλαμε να δούμε σχήματα που δοκιμάζουμε στη προπόνηση, αλλά και κάποιες καταστάσεις αλλά... δεν τις είδαμε. Είχαμε πρόβλημα στην οργάνωση και στην άμυνα. Τώρα έχουμε τρία φιλικά παιχνίδια μπροστά μας, όπου θα δούμε τις αντιδράσεις μας στη πίεση", είπε και συμπλήρωσε: "Οι ξένοι παίκτες θέλουν χρόνο για να μπουν στην ομάδα".
 
Μάρκοβιτς: "Πάμε καλά"
Ο Νέναντ Μάρκοβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τους Βον, Μπάβτσιτς. "Δουλέψαμε σκληρά και περιμένουμε να μπουν στην ομάδα και οι Μπάβτσιτς, Βον. Θέλουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και απαιτείται να έχουμε 100% συγκέντρωση", είπε και ρωτήθηκε για τον Λίνο Χρυσικόπουλο. "Ο Λίνος έχει μεγάλο ταλέντο αλλά δεν εξελίχθηκε ώστε να γίνει σταθερός παίκτης. Φέτος θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει σε όλους ότι πλέον δεν είναι ένα ταλέντο, αλλά κάτι παραπάνω".