"Ο νονός μου και ο Τέλης"

 
 
Η πίεση που του ασκήθηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά και η εξέλιξη που παρουσίασαν άλλοι παίκτες στα χέρια του Σούλη Μαρκόπουλος, ήταν δύο από τους λόγους που οδήγησαν τον Γιώργο Μπόγρη στην επιλογή του ΠΑΟΚ.
 
Ο Μπόγρης παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα (16/09) από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. «Ήρθα γιατί ξέρω ότι ο κόουτς Μαρκόπουλος δουλεύει και παίζει με τους ψηλούς. Έτσι εξελίχθηκαν οι Γλυνιαδάκης, Μαυροκεφαλίδης, Τσαϊρέλης και άλλοι παίκτες. Συν τοις άλλοις, ο Τέλης (σ. σ. Ζουρνατζίδης) μου τηλεφωνούσε τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα, ενώ ο νονός μου είναι ΠΑΟΚτσής και με είχε ταράξει στα sms γράφοντάς μου συνθήματα του ΠΑΟΚ», είπε αρχικά και αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του. «Είμαι ένα μήνα στην ομάδα. Είδα την οργάνωση και σοβαρότητα. Συν τοις άλλοις, η ευρωπαϊκή συμμετοχή ήταν δέλεαρ για μένα. Είμαι έτοιμος να δείξω αυτό που αξίζω. Είμαι ευτυχισμένος που έχω αυτούς τους συμπαίκτες που και καλοί παίκτες είναι και καλοί χαρακτήρες. Το βασικό κριτήριο για να παίξεις στον ΠΑΟΚ, είναι να βάζεις την ομάδα πάνω από το εγώ». Ρωτήθηκε για παλιότερες επιλογές του και κατά πόσο αποδείχθηκαν τροχοπέδη για την καριέρα του. Δεν θα δικαιολογηθώ για τις επιλογές μου. Για παράδειγμα, όταν μου έκανε πρόταση ο Παναθηναϊκός, δεν θα μπορούσα να πω όχι. Έμαθα πολλά και στηρίζω τις επιλογές μου. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ. Με όλους όσους μίλησα, μου είπα ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλές».
 
Σχετικά με τον στόχο, αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου. «Θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρσι και να φέρουμε το κόσμο στο γήπεδο, αφού πέρσι δεν ήρθε σε σημαντικά παιχνίδια με τον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο. Στην Ευρώπη θα ήθελα δύο καλές και δύο μέτριες ομάδες για να περάσουμε. Να έχουμε και την Μπεσίκτας στον όμιλο για να έρθει κόσμος. Πρέπει να κάνουμε και εκτός έδρας νίκες με τους ανταγωνιστές και να κρατήσουμε αήττητη την έδρα μας. Και στην Ελλάδα... Όποιος έρχεται να παίξει μαζί μας να το σκέφτεται». Ρωτήθηκε επίσης για το αν νιώθει επιπλέον ευθύνες δεδομένης της απουσίας του Λάζαρου Παπαδόπουλου. «Δεν πιστεύω ότι έχω το βάρος με την απουσία του Παπαδόπουλου. Είναι μεγάλος παίκτης, είμαστε διαφορετικοί παίκτες, βοήθησε πολύ αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά τον ΠΑΟΚ».