Η αποθέωση και η... απόλυτη σιωπή

Λίγα λεπτά μετά την αποθέωση των… πολεμιστών, ο στρατηγός απαντούσε «no comment» επί της επίσημης ανακοίνωσης της Εφές Πίλσεν. Ο Άρης προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά ο λόγος της παρουσίας όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ στην αίθουσα Τύπου ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου…


«Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα πω τίποτα για το θέμα… πλην του παιχνιδιού. Η σημερινή μέρα ανήκει στον Άρη κι αυτό συμφωνήσαμε με τη διοίκηση. Από αύριο, ότι θέλετε. Οπότε μην πείτε στον κόπο», είπε γι’ αρχή. Αύριο (23/12) εξάλλου ο Βαγγέλης Αγγέλου μαζί με μέλη της διοίκησης θα δώσουν συνέντευξη Τύπου όπου θα αναφερθούν στο επίμαχο θέμα. Πάντως, ευχαρίστησε τους πάντες που συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία. «Για το παιχνίδι, η μπασκετική ανάλυση ωχριά μπροστά στη διάθεση των παικτών και στο σπρώξιμο του κόσμου. Ήταν μια ονειρική βραδιά για μας. Είχαμε πει ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να χαρίσουν χαρές στον κόσμο του Άρη. Ξέρετε όλοι ότι περάσαμε και περνάμε πολλά, εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο στους παίκτες, συνεργάτες, σταφ. Τις τελευταίες 15 ημέρες περάσαμε δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα μετά τον αγώνα στην Ελευσίνα όπου όλα πήγαν χάλια. Έχουμε παιδιά που χρειάζονται πολύωρες ωραίες πτήσεις και ουσιαστικά είναι σε εκπαιδευτικό αεροπλάνο. Παρόλο αυτά, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι έκαναν 12 λάθη, έχοντας τη στήριξη των συμπαικτών τους. Η ομάδα έδωσε μια παράσταση, μια χαρά και ιστορικά το πέρασμα αυτού του σταφ και ομάδας εργασίας αξίζει να μνημονευτεί», είπε.


Αφιέρωσε τη νίκη σε έναν από τους χρηματοδότες της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στην άμυνα. «Προσπαθήσαμε να παίξουμε δυνατή άμυνα, πήγαμε με μεγάλη ομαδικότητα και συγκέντρωση και επιτρέψαμε σε όλους, στο τέλος, που είναι δίπλα στην ομάδα να χαρούν το παιχνίδι. Προσωπικά, αφιερώνω αυτή τη νίκη στον κύριο Βασίλη Πλιάκη και τον ευχαριστώ δημόσια γιατί ήταν σύντροφος και φίλος από το καλοκαίρι. Στη διάρκεια του αγώνα, υπήρχαν και κάποια νεύρα μεταξύ των προπονητών, συμβαίνει αυτό στο πλαίσιο του ανταγωνισμού». Ρωτήθηκε εκ νέου για την συμφωνία του με την Εφές Πίλσεν και απάντησε ότι… «Εγώ θέλω να πω πολλά πράγματα, αλλά το καράβι το κρατάει ο κύριος Αρβανίτης και το κρατάει καλά», απάντησε. Ρωτήθηκε για την επισημοποίηση της αποχώρησης του από τον Άρη και της ένταξής του στην… ομάδα εργασίας της Εφές Πίλσεν (σ. σ. ο ατζέντης του ενημέρωσε σχετικά μέσω twitter), αλλά απάντησε «no comment», για να συμπληρώσει: «Δεν θέλω να μετριάσω τη χαρά… Ο Άρης περνάει πολύ δύσκολες ώρες μετράει τα πάντα για να σταθεί όρθιος, στηριζόμενος στη μεγάλη και ανιδιοτελή μάχη απ’ όλους. Αυτή η αξιοπρέπεια που δίνει αυτή η ομάδα, μου δίνει το συναίσθημα ότι ανήκω σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και είμαι φίλος της. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δόθηκε». Ρωτήθηκε και για την κατάθεση ψυχής της ομάδας του, λέγοντας ότι «δεν περίμενα αυτή τη κατάθεση ψυχής. Είναι αυτό που λέω ότι οι παίκτες διαψεύδουν τον προπονητή».


Ο Γιάννης Αθηναίου επίσης αναφέρθηκε στα ψυχικά αποθέματα της ομάδας, αλλά και στον κόσμο. «Το θέλαμε πολύ το παιχνίδι. Τη προηγούμενη εβδομάδα δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι γιατί το μυαλό μας ξέφευγε κι ερχόταν σε αυτό το παιχνίδι. Μπήκαμε δυνατά, πήραμε μια διαφορά που ξέραμε ότι δεν σήμαινε κάτι, γιατί ο Πανιώνιος θα αντιδρούσε. Ευτυχώς, όταν αντέδρασε, μείναμε συγκεντρωμένοι και βρήκαμε τις λύσεις που χρειάζονταν για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που το ήθελε πολύ και ήρθε για να μας στηρίξει. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε εδώ και συνεχίζουμε για τον αγώνα του πρωταθλήματος», είπε.