Μακριά από τον Γκάλη!

Η διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας από τους θεσμικούς φορείς του Άρη, αποτελεί συνειδητή και ταυτοχρόνως σοφή επιλογή του Νίκου Γκάλη. Σχεδόν σε καθημερινή βάση (οι παράγοντες του Άρη) τον δικαιώνουν με την συμπεριφορά τους που ξεπερνά τα όρια της γραφικότητας και επιβεβαιώνει ότι τα περί ενότητας και συνεργασίας είναι μύθος.


Σε 3½ μήνες ο σύλλογος Άρης κλείνει 100 χρόνια ιστορία και η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων εντάσσονται στην ατζέντα των θεσμικών φορέων του Άρη. Σε συνάντηση εκπροσώπων των ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ και ΚΜΑ, εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, για την προσέγγιση του Νίκου Γκάλη με απώτερο σκοπό να ηγηθεί της επιτροπής εκδηλώσεων ούτως ώστε α) να διαθέτει κύρος η επιτροπή, β) να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την προσέγγιση χορηγών, γ) να σταλεί μήνυμα «σοβαροφάνειας» προς τον κόσμο. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, οι παραπάνω όμως είναι οι πλέον ευνόητοι.


Λόγω της ορθότητας των σκέψεών του, ο Νίκος Γκάλης ούτε καν μπήκε σε διαδικασία σκέψης να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Δεν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον σύλλογο, ευτυχώς (για τον ίδιο) όμως επέλεξε να κρατήσει αυτές τις αποστάσεις. Αποδείχθηκε φυσικά ότι πήρε τη σωστή απόφαση, καθώς εδώ και αρκετό καιρό οι φορείς του Άρη (σ. σ. εξαιρουμένης της ΚΑΕ που ουδεμία σχέση έχει με αυτή το καθεστώς «ντροπής» που επέβαλλαν οι τωρινοί πρωταγωνιστές) ξεκατινιάζονται στα ραδιόφωνα, μέσω ανακοινώσεων… Φανταστείτε τι λέγεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


Θεωρητικά όμως, αυτοί οι τρεις φορείς (ΠΑΕ, ΑΣ και ΚΜΑ) σκοπεύουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό 100 χρόνων ιστορίας. Πραγματικά, είναι να γελάει κανείς ή μάλλον να κλαίει με μαύρο δάκρυ για την απίστευτη ξεφτίλα που βιώνει ο ιστορικός σύλλογος, για τις ενέργειες των «εξυγιαντών» που σε καθημερινή βάση καταθέτουν πειστήρια για την ανυπαρξία στην οποία οδήγησαν τον σύλλογο. 


Τέλος, θα είναι τουλάχιστον ντροπή να επιδιώξουν να προσεγγίσουν τον Γκάλη διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα είναι σαν να θέλουν να τον ρίξουν στο δικό τους επίπεδο, θα στοιχειοθετεί ασέβεια προς το πρόσωπό του . Μακάρι να ανατραπεί το υπάρχον καθεστώς, να διοργανωθούν εξαιρετικές εκδηλώσεις αντάξιες της ιστορίας και της αθλητικής, κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς του συλλόγου στην Ελλάδα, επιτρέψτε μας όμως να διατηρούμε επιφυλάξεις. Παρότι υπάρχουν 3-4 άνθρωποι που δίχως να έχουν σχέση με αυτό το ξεκατίνιασμα, προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι – τουλάχιστον – αξιοπρεπές.