Η παρουσίαση του Άρη

Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Άρη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο περιλάμβανε αρκετά μηνύματα. Αγωνιστικά, διατυπώθηκε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Βαγγέλη Αγγέλου που εξέφρασε την πίστη του για την επιτυχία του αγωνιστικού εγχειρήματος.


Όπως ήταν λογικό, η απόρριψη της αίτησης της ΠΑΕ Άρης για υπαγωγή στο άρθρο 99, ήταν από τα ζητήματα που απασχόλησαν τους προσκεκλημένους. Επί τούτου, ήταν χαρακτηριστική η αντίδραση του προέδρου της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη. «Είναι μια μέρα στενάχωρη για τον Άρη, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να πάνε όλα καλά. Θέλω να πω όμως ότι ο Άρης δεν είναι απλά μια εταιρία, αλλά ένα αθλητικό κίνημα με τεράστια κοινωνική και αθλητική προσφορά στην χώρα. Θα πρέπει οι δικαστές να μην αποφασίζουν μόνο με το γράμμα του νόμου, αλλά και με το περί δικαίου αίσθημα. Η υπαγωγή των δύο εταιριών στο άρθρο 99 αποτελεί την διασφάλιση του Δημοσίου αλλά και τρίτων για την είσπραξη των χρημάτων που τους οφείλονται. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί ότι χρειάζεται για να καταλάβουν και αυτοί τι σημαίνει Άρης και ποια είναι η προσφορά του στο έθνος».


Μεταξύ των προσκεκλημένων, ο Γιάννης Ιωαννίδης, αφού παρέδωσε τη φανέλα με το Νο4 στον Λευτέρη Μποχωρίδη, υποστήριξε ότι «βλέπω ανθρώπους από πέντε διαφορετικές γενιές του Άρη κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Το έχω πει κατ’ επανάληψη ότι μόνο μέσα από την δημιουργία, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τους μεγάλους της Αθήνας. Και φυσικά, μόνο με τη δουλειά. Για μένα, αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Αυτό θα έρθει μέσα από την καθημερινή προσπάθεια». 


«Θα πετύχουμε»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στον Άρη, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι και αγωνιστικά, ο Άρης θα βγει πετυχημένος. «Είμαστε έναν χρόνο εδώ, όσοι προσπαθούμε. Είμαστε υποχρεωμένοι στην προσπάθεια της διοίκησης, σε όλους τους φίλους που μας στηρίζουν και σε αυτούς που πολεμάνε να λύσουν τα προβλήματα του Άρη, στους δικηγόρους, το σταφ των γραφείων. Αυτό που έχω εισπράξει είναι κάτι πολύ βαθύ και δυνατό που κρατάει ανθρώπους ενωμένους που λέγονται Αρειανοί, οι οποίοι μέσα από την  διαφορετικότητα τους αγαπάνε τον σύλλογο. Αυτή την ζεστασιά προσπαθούμε να την δώσουμε και να την πάρουμε. Είμαστε υπερήφανοι για παίκτες μας, τους έχουμε διαλέξει και χάρη στην προσπάθεια ανθρώπων που έχουν θυσιάσει πολλά. Τα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες, μέσα από την δουλειά αλλά και από το μάθημα της ήττας θα γίνουν δυνατότεροι, πιο ώριμοι», είπε κι έκλεισε με στίχους από το τραγούδι… «Είμαστε ακόμη ζωντανοί», λέγοντας ότι «της ψυχής το παρακάτω και του μυαλού το παραπέρα εμείς θα πετύχουμε».