Δεν ανησυχούν στη ΚΑΕ

Η αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 απορρίφθηκε από το δικαστήριο και το συγκεκριμένο γεγονός ήχησε περίεργα και στα αυτιά των ανθρώπων της ΚΑΕ, ενόψει της εκδίκασης της δικής τους αίτησης στον ίδιο πτωχευτικό κώδικα στα μέσα Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται όμως ότι μεταξύ των δύο υποθέσεων, υπάρχουν σημαντικές διαφορές.
Οι επιτελείς της ΚΑΕ Άρης και η νομική υπηρεσία που ανέλαβε την υπόθεση, τους τελευταίους δύο μήνες, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με απώτερο σκοπό την αύξηση του ποσοστού των συναινούντων πιστωτών. Μέχρι στιγμής, έχουν στο πλευρό τους το Δημόσιο και στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν την θετική συγκατάθεση και αρκετών (τρίτων) πιστωτών. Εκτιμούν ότι έως την ημέρα εκδίκασης της αίτησης, θα έχουν συγκεντρώσει – ως «συμμάχους» - ένα ποσοστό που θα υπερβαίνει το 80%-85% των πιστωτών.


Όπως και να’ χει όμως, η σημερινή (25/11) απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την αίτηση της ΠΑΕ Άρης, ήχησε άσχημα. Πάντως, μεταξύ των δύο υποθέσεων υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Η αίτηση της ΠΑΕ Άρης στήριξε – ως έναν βαθμό – το πλάνο βιωσιμότητας της εταιρίας και στην κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Και πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 7εκ. ευρώ. Στην αντίστοιχη της ΚΑΕ Άρης, το πλάνο βιωσιμότητας δεν στηρίζεται σε πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Βασίζονται στην εκροή συγκεκριμένων εσόδων, στις συμφωνίες που ήδη έχουν εξασφαλιστεί. ‘Όπως και να’ χει όμως, για την ΚΑΕ Άρης, είναι αναγκαία η αύξηση του ποσοστού των συναινούντων πιστωτών στα επίπεδα των αρχικών στόχων.