Η ώρα της αλήθειας

Ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη στο μπάσκετ, η οποία μας δίδαξε πολλά και μας έμαθε ποιες ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και ποιες έχουν τα εχέγγυα να βρεθούν στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης

. Στον όμιλο του Ολυμπιακού τα πράγματα περιπλέχτηκαν, όσον αφορά την πρώτη δυάδα, καθώς η Φενέρ έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα και την έπιασε στην δεύτερη θέση. Στα επόμενα παιχνίδια οι ερυθρόλευκοι, οφείλουν να παρουσιαστούν ιδιαιτέρως προσεκτικοί, για να μην πέσουν θύματα έκπληξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που υπέστη ήττα σοκ μέσα στην Πόλη από την Λαμποράλ, η οποία με τη σειρά της θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να προκριθεί στην οχτάδα του θεσμού. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα αποτελέσματα, το ματς που έχει σημειώσει στο μπλοκάκι του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του είναι με την Φενεμπαχτσέ στο ΣΕΦ, καθώς εκεί θα κριθεί εν πολλοίς ποια ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στον επόμενο γύρο.

 

Στα του Παναθηναϊκού τώρα, δεν συνέβη τίποτα το συνταρακτικό, αλλά οι πρωταθλητές για να έχουν ελπίδες για την δεύτερη θέση, είναι αναγκασμένοι να κρατήσουν αλώβητοι την έδρα τους με κάθε τρόπο, ειδικότερα στο προσεχές παιχνίδι, ενάντια στην Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να κάμψουν την αντίσταση της σκληροτράχηλης Άλμπα, δείχνοντας για ένα ακόμα ματς τη λάθος στελέχωση που έγινε το καλοκαίρι.

Η Ρεάλ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ η Ζαλγκίρις κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα την Γαλατασαράι. Στον αγώνα της Νίζνι με την Μιλάνο, ο σέντερ των Ιταλών, ήταν καταιγιστικός σκοράροντας 36 πόντους με 14/17 σουτ εντός πεδιάς, 8/11 βολές  και μάζεψε 9 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 47 στο σύστημα αξιολολόγησης της διοργανώτριας αρχής.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πλέον όλες οι αναμετρήσεις έχουν χαρακτήρα τελικού και οποιοδήποτε λάθος θα ισοδυναμεί με χαρακίρι. Οι εκπρόσωποι μας βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν του επιτρέπεται να επαναπαυτεί στις δάφνες του. Τώρα θα ξεχωρίσουν ποιοι αντέχουν στους κραδασμούς και την υπερβολική πίεση και ποιοι είναι αθλητικά «λίγοι».