• ΑΕΚ
  • Posted

Ωρολογιακή βόμβα!

caracter

Κατ' αρχάς ο Ντέρικ Κάρακτερ δεν είναι ακόμα... μια ανάσα από την ΑΕΚ, αφού δεν έχει απαντήσει καν στην πρόταση που του έγινε. Αν όμως έρθει, ο Θεός να βοηθήσει τον Βαγγέλη Ζιάγκο και τους παίκτες του!

Η αλήθεια είναι πως μικρός ο Ντέρικ Κάρακτερ έμοιαζε ικανός για μεγάλα πράγματα. Γεννημένος το 1988 και με μπόι 2.06μ., δεν είναι πολύ ψηλός για σέντερ, έχει όμως μεγάλη δύναμη και σπουδαίο ταλέντο, που είχε κάνει τους ειδικούς να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ. Αλλά έπεσαν έξω.

Ο Κάρακτερ όχι μόνο δεν κάνει καριέρα αντάξια των αρχικών προσδοκιών, αλλά αυτό που τον διακρίνει είναι περισσότερο ο προβληματικός χαρακτήρας του, που τον έχει μετατρέψει σε... ωρολογιακή βόμβα. Μετά το 2011 είναι και κατεστραμμένος από τους τραυματισμούς, επομένως το πακέτο του είναι γεμάτο με ρίσκο.

Από το γυμνάσιο ακόμα φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του. Άλλαξε τρία σχολεία για να μπορέσει να πάρει ένα απολυτήριο, αφού ήταν... σκράπας. Και το κακό ήταν όχι ότι δεν έπαιρνε τα γράμματα, αλλά ότι ήταν παντελώς αδιάφορος. "Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μπαίνω στην τάξη και να κάνω μάθημα, αφού το μόνο που θέλω είναι να παίξω στο ΝΒΑ", έλεγε!

Στην πορεία προέκυψε ένα ακόμα πρόβλημα. Έπαιρνε βάρος ανεξέλεγκτα. Όταν με τα πολλά κατάφερε να πάρει υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Λούιβιλ, όπου προπονητής είναι ο φημισμένος Ρικ Πιτίνο, εμφανίστηκε στην πρώτη προπόνηση ζυγίζοντας 141 κιλά! Ο Πιτίνο, που δεν σηκώνει τέτοια, δεν τον άφησε να κάνει προπόνηση μέχρι να πέσει στα 120. Αλλά αυτό το επεισόδιο ήταν αρκετό για να δαταράξει τις σχέσεις τους. Ο προπονητής ποτέ δεν κατάφερε να τον εμπιστευτεί, παρότι έβλεπε ότι έχει δυνατότητες, και μετά από δύο χρόνια τον άφησε να φύγει. Ο Κάρακτερ πήγε στο πανεπιστήμιο του Τέξας-Ελ Πάσο, απ' όπου αποφοίτησε το 2010. Εκεί έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του.

Οι 14 πόντοι και τα 8 ριμπάουντ που είχε κατά μέσο όρο στην τελευταία χρόνια του, έστρεψαν πολλά βλέμματα πάνω του και οι Λέικερς τον επέλεξαν στο νο 58 του ντραφτ του 2010 έχοντας την πρόθεση να του δώσουν μια ευκαιρία.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού!

Εκείνο το καλοκαίρι ο Ντέρικ Κάρακτερ ήταν στα καλύτερά του. Έπαιξε με τη φανέλα των Λέικερς στο summer league του Λας Βέγκας και με 15,5 πόντους και 8.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο έβγαλε τα... μάτια πολλών, μεταξύ των οποίων και ανθρώπων του Ολυμπιακού! Οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν έναν σέντερ στην πρώτη χρονιά του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που είχε διαδεχθεί τότε τον Παναγιώτη Γιαννάκη, και ο Κάρακτερ κίνησε το ενδιαφέρον τους, κυρίως επειδή η σωματοδομή και το στιλ του θύμιζε τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Αλλά σύντομα έπαψαν να ασχολούνται μαζί του. Είτε επειδή ο Ολυμπιακός υπαναχώρησε είτε επειδή ο Αμερικανός ήθελε ντε και καλά να παίξει στο ΝΒΑ, το θέμα δεν προχώρησε πιο μακριά από το επίπεδο του απλού ενδιαφέροντος.

Ο Κάρακτερ βεβαίως δεν στενοχωρήθηκε καθόλου, διότι τον Δεκαπενταύγουστο εκείνης της χρονιάς υπέγραψε συμβόλαιο με τους Λέικερς, με τους όποιους μάλιστα έπαιξε σε 41 παιχνίδια της σεζόν 2010-11 χωρίς να κάνει τίποτα σπουδαίο βέβαια (2π., 1ρ. οι μέσοι όροι του), αλλά πάντως... έπαιξε. Και το κυριότερο, δεν επρόκειτο να ξαναπαίξει!

Ο τραυματισμός και η σύλληψή του!

Εχοντας συμβόλαιο με τους Λέικερς ο Κάρακτερ δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα το καλοκαίρι του 2011, όμως τον Δεκέμβρη εκείνης της χρονιάς έπαθε ρήξη μηνίσκου στην προπόνηση. Αυτός ο τραυματισμός άλλαξε όλη τη ζωή του.

Όταν μετά απο περίπου δύο μήνες επέστρεψε, οι Λέικερς έκριναν πως δεν τον χρειάζονταν πια και τον αποδέσμευσαν. Είχε προηγηθεί και η σύλληψή του σε ένα καφέ της Νέας Ορλεάνης, επειδή έσπρωξε και χτύπησε μια σερβιτόρα, για την οποία αρχικά είχε λεχθεί ότι ήταν έγκυος, αλλά τελικά μάλλον δεν ήταν! Η ουσία είναι ότι ο Κάρακτερ κατέληξε με χειροπέδες στο τμήμα κι εκεί αποδείχθηκε ότι ήταν και πιωμένος, πράγματα που καθόλου δεν άρεσαν στους Λέικερς, γι' αυτό αποφάσισαν να τον στείλον από εκεί που ήρθε.

Αυτός προφανώς... ξενέρωσε, άλλωστε το μόνο που ήθελε από μικρός ήταν να παίζει στο ΝΒΑ, και άρχισε τις περιπλανήσεις του ανά τον κόσμο. Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι από το καλοκαίρι του 2012 και μετά δεν κατάφερε να στεριώσει σε ομάδα παραπάνω από μερικές εβδομάδες!

- Το 2012 έμεινε στους Μετς ντε Γκουαινάμπο του Πουέρτο Ρίκο για 10 μέρες!

- Το φθινόπωρο του 2012 υπέγραψε στους Γκουανγκντονγκ Σάουθερν Τάιγκερς στην Κίνα, απ' όπου έφυγε μετά το πρώτο φιλικό!

- Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους υπέγραψε στην ισραηλινή Μπνέι Ερτζελία, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν κι αυτό ήταν κατόρθωμα!

- Τον Αύγουστο του 2013 υπέγραψε στην πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ, όπου έμεινε μόλις 9 ημέρες! Κόπηκε λόγω σοβαρών προβλημάτων τραυματισμού στα γόνατα και στον ώμο.

- Τον Οκτώβριο του 2013 βρήκε δουλειά στην Πιένο της Λιθουανίας, αλλά μετά από δύο μήνες έφυγε και από εκεί για να τελειώσει τη σεζόν 13-14 στο CBA.

- Στις 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο, πήρε μαζί της το Διηπειρωτικό Κύπελλο με αντίπαλο τη Μακάμπι (είχε 10 πόντους και 11 ριμπάουντ στο πρώτο παιχνίδι, το οποίο η Φλαμένγκο έχασε με 69-66 και 4 πόντους και 2 ριμπάουντ στο δεύτερο, το οποίο η Φλαμένγκο νίκησε με 90-77) και μετά από μόλις εννέα ημέρες έφυγε και από εκεί!

Οι τραυματισμοί είναι ένας σοβαρός λόγος, για τον οποίον δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά. Η προβληματική συμπεριφορά του είναι ένας άλλος. Και το ότι είναι υπέρβαρος ο τρίτος.

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως αυτή τη στιγμή ο Ντέρικ Κάρακτερ ζυγίζει 125 κιλά και ήδη σκέφτονται πώς θα του πουν ότι πρέπει να χάσει... Αν έρθει φυσικά. Διότι με το μυαλό που κουβαλάει, μπορεί ακόμα να νομίζει ότι η θέση του βρίσκεται στο ΝΒΑ...

Όσο δεν έρχεται πάντως ο Κάρακτερ, μένει στη θέση του ο Γκούντριτζ, που έμαθε από τις... εφημερίδες ότι φεύγει. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...