"Πρώτη" με εξετάσεις

jankovic ethniki

Η προετοιμασία της Εθνικής άρχισε με τις ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες πέρασαν όλοι. Και o Γιάνκοβιτς, που βλέπετε στη φωτό, και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Μάλιστα ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε ότι "αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά".

Το πρώτο ραντεβού των διεθνών δόθηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, όπου τη Δευτέρα 21/7 το πρωί πέρασαν από τις ιατρικές εξετάσεις που είναι απαραίτητες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Παρόντες ήταν όλοι, με την εξαίρεση κάποιων αθλητών όπως ο Μπόγρης, ο Αθηναίου, ο Βουγιούκας, που είχαν κάνει τις εξετάσεις τους τις προηγούμενες ημέρες.

Το σημαντικό είναι πως στο πρώτο προσκλητήριο δεν σημειώθηκαν απουσίες. Ήταν εκεί κανονικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Νικ Καλάθης από το ΝΒΑ, ήταν εκεί κανονικά και οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού. Μάλιστα ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε αισιόδοξος για την προσπάθεια που αρχίζει.

"Έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές πως όσοι βρίσκονται στην Εθνική, αν δίνουν το 100%, αυτή η ομάδα στοχεύει πολύ ψηλά και μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα", δήλωσε ο "Πρι" στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Παρών ήταν και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, που κλήθηκε την τελευταία στιγμή για να καλύψει το κενό του Κουφού. "Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να έχω την τιμή να συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν συμβαίνει κάθε χρόνο αυτό για κανέναν αθλητή και για μένα συγκεκριμένα είναι πολύ σημαντικό που θα έχω αυτή την ευκαιρία φέτος", δήλωσε ο σέντερ από την Κρήτη επίσης στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά τη διαρροή που είχε κάνει το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την οποία ασφαλιστικοί σύμβουλοί του θα πήγαιναν τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΟΚ για να ελέγξουν εκ νέου τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των διεθνών, δεν συνέβη κάτι, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα. Άλλωστε κανένα από τα αρμόδια στελέχη της ομοσπονδίας δεν ήταν στα γραφεία, καθότι δεν είχαν επιστρέψει από την Κρήτη, όπου διεξήχθη το Ευρωμπάσκετ νέων ανδρών.

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης 22/7 για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.