Με Καλάθη στην Ισπανία!

calathes

Ο Νικ Καλάθης τιμωρήθηκε από τη FIBA με τετράμηνο αποκλεισμό λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας, αλλά η πονή λήγει στις 18 Αυγούστου και θα αγωνιστεί κανονικά με την Εθνική μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Ευχάριστα ήταν τα νέα που ήρθαν από τη Ζυρίχη. Η FIBA μετά από κοινή συνεδρίαση με τη WADA αποφάσισε να τιμωρήσει τον Νικ Καλάθη με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα εναρμονιζόμενες πλήρως με την τιμωρία που είχε επιβάλει στον παίκτη το ΝΒΑ για χρήση της απαγορευμένης ουσίας Tamoxifen. Η τιμωρία του ΝΒΑ απέκλεισε τη συμμετοχή του Καλάθη από 20 αγώνες των Γκρίζλις και θα εκτιθεί στα πρώτα 13 παιχνίδια της νέας σεζόν.

Η ποινή της FIBA αρχίζει να μετράει από τις 19 Απριλίου, ημερομηνία έναρξης της ποινής του στο ΝΒΑ, και θα λήξει στις 18 Αυγούστου. Όπερ σημαίνει ότι ο Καλάθης δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί μεν στα δύο τουρνουά στο Πο και το Κάουνας, αλλά θα είναι κανονικά παρών στα δύο τελευταία φιλικά προετοιμασίας με την Τουρκία (20 και 22 Αυγούστου) και φυσικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, που είναι και το πιο βασικό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ένας μεγάλος πονοκέφαλος του Φώτη Κατσικάρη εξέλιπε...