Ο Πρωτέας Βούλας "έκαψε το σενάριο"


Όλα έδειχναν ότι μέχρι την επόμενη αγωνιστική μέρα (προτελευταία του α΄ γύρου), Παναθηναϊκός και Ελληνικό θα διατηρούσαν το αήττητό τους και εκεί κάποιος απ΄ τους δύο θα χαιρόταν χωρίς συγκάτοικο την πρώτη θέση.

Όμως ο Πρωτέας Βούλας με εμπνεύστρια την Λολίτα Λύμουρα είχε διαφορετική άποψη πάνω στο σενάριο αυτό και υποχρέωσε τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα. Η ομάδα του Αλέκου Δάγλα που έχει κι αυτή μία ήττα από τον Ιπποκράτη στην Κω, επικράτησε ύστερα από δύο παρατάσεις με 84-79.  
Το φετινό πρωτάθλημα γυναικών δικαιολόγησε τη φήμη του ότι πρόκειται για το πιο δυνατό και συναρπαστικό των τελευταίων ετών. Κάθε εβδομάδα κι ένα ντέρμπι, κάθε εβδομάδα και μία έκπληξη.  Ήδη στη δεύτερη θέση ισοβαθμού τρεις ομάδες.
Ο Παναθηναϊκός που είχε πάρει και μία διαφορά δέκα πόντων (38-28), ξαφνιάστηκε από την αντίδραση του Πρωτέα που άρχισε να «ψαλιδίζει» τη διαφορά και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Από τη στιγμή που η ομάδα της Βούλας κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση, η ψυχολογία ήταν με το μέρος της. Και μετά την ισόπαλη πρώτη παράταση, η Λύμουρα και η Φρίμαν ανέλαβα να ανατρέψουθν τα προγνωστικά.
Η διεθνής μπασκετμπολίστρια με κεκτημένη ταχύτητα από την περασμένη εβδομάδα στο Ρύσιο, τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ.
Το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού το εκμεταλλεύτηκε το Ελληνικό που έμεινε μόνο αήττητο και το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη νίκησε εύκολα την Αναγέννηση Ρυσίου με 83-49. Ο Ιπποκράτης με μία ήττα στο παθητικό από το Ελληνικό, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και αύτη τη φοράς επικράτησε με 73-55 εκτός έδρας του Κρόνου, ο οποίος είναι ακόμη χωρίς νίκη στο ενεργητικό του.Ο Αθηναϊκός δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον Άρη (80-69), ενώ ο ΠΑΟΚ το Σάββατο πέτυχε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, με την ψυχή στο στόμα απέναντι στον Ίκαρο (42-41)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(7 αγώνες)

1.    Ελληνικό    7-0      14
2.    Πρωτέας Β.    6-1     13
3.    ΠΑΟ            6-1     13
4.    Ιπποκράτης    6-1    13
5.    Αθηναϊκός    4-3    11
6.    ΠΑΟΚ          2-5    9
7.    Ίκαρος         2-5    9
8.     Ρύσιο        2-5    9
9.     Άρης         1-6    8
10.    Κρόνος      0-7    7

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 7/12)

4 μ.μ. Παναθηναϊκός-Ελληνικό
(Κυριακή 8/12)
12 μ. Πρωτέας Βούλας-ΠΑΟΚ
12 μ. Αναγέννηση Ρυσίου-Αθηναϊκός
12 μ. Άρης-Κρόνος
12 μ. Ιπποκράτης Κω -Ίκαρος