Σφραγίζει το εισιτήριο

ethnikigynaikes

Το πρώτο βήμα έγινε το Σάββατο στο Βύρωνα. Και την Τρίτη το βράδυ στο Βλαντισλάβοβο (19.00) η Εθνική γυναικών θέλει να σφραγίσει απέναντι στην οικοδέσποινα Πολωνία την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2015. "Δεν πάμε για... κλεφτοπόλεμο", προειδοποιεί ο Τζόρτζης Δικαιουλάκος.

Η νίκη που πέτυχαν τα κορίτσια μας το Σάββατο με 61-46 αποτελεί σημαντική υποθήκη για την πρόκριση. Η διαφορά των 15 πόντων είναι ένα εξαιρετικό εφόδιο ενόψει του επαναληπτικού της Τρίτης, αλλά επειδή η Πολωνία δεν είναι... χθεσινή στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ, ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί.

Ο Τζόρτζης Δικαιουλάκος το ξέρει καλύτερα από τον καθένα κι ακριβώς επειδή υπάρχει ο κίνδυνος εφησυχασμού, ρίχνει το σύνθημα για νίκη και στον επαναληπτικό. Αν η Εθνική μας κατέβει με στόχο απλώς να υπερασπιστεί τη διαφορά, μπορεί να καταστραφεί, γι' αυτό ο ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζει:

"Είμαστε μια καλή ομάδα. Δεν θα μπούμε στον αγώνα για να παίξουμε… κλεφτοπόλεμο. Θα μπούμε με τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και μας έχουν φέρει ως εδώ. Πάμε για τη νίκη για να πάρουμε τη σειρά αήττητοι. Έχουμε πίστη στις ικανότητές μας".

Τα λόγια του έχουν άμεση απήχηση στις διεθνείς μας αν κρίνει κανείς από όσα λέει η πολύπειρη Τούλα Καλέντζου: "Πήραμε μια διαφορά στο... πρώτο ημίχρονο του τελικού που θα πρέπει να την υπερασπιστούμε. Στον επαναληπτικό είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουμε μια σκληρή ομάδα, αλλά εμείς με την ίδια δυνατή άμυνα και συγκέντρωση στο παιχνίδι μας μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη διαφορά που πήραμε και να είμαστε εμείς η ομάδα που θα πανηγυρίσει την πρόκριση".