Πού θα "κάτσει" η μπίλια" για τον ΠΑΟ;

Ήρθε ο Μπάνκς, έφυγε ο Αρμστρονγκ. Ήρθε ο Καπόνο, φεύγει ο Κίτσεν. Τραυματίστηκε ο Σχορτσιανίτης, αναζητείται σέντερ. Το πρόβλημα στη φετινή ομάδα, δεν είναι μόνο οι 10 νέοι παίκτες που πέρασαν την πόρτα του ΟΑΚΑ και φόρεσαν την φανέλα του «τριφυλλιού». Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» του Αργύρη Πεδουλάκη, προκαλείται από τις αλλαγές των Αμερικάνων παικτών που επέλεξε ο ίδιος, αρχικά, αλλά αποτέλεσαν, σχεδόν, πλήρη αποτυχία, καθώς  βοήθησαν μηδαμινά. Και τώρα, ήρθαν δυο νέοι ξένοι παίκτες που θα παίξουν στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας, αλλά χρειάζεται κι ένας ψηλός για να καλύψει τον απόντα «Σόφο». Κι όμως, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έναν ακόμα ψηλό, ανεξαρτήτως της νέας ατυχίας του Σχορτσιανίτη.
Στην «σούμα» της διπλής αλλαγής των Αμερικάνων παικτών του και πριν από την έναρξη του Top-16 στην Ευρωλίγκα, ουδείς μπορεί να προσδιορίσει κατά προσέγγιση, τουλάχιστον, την χρονική στιγμή που ο Παναθηναϊκός, θα μπορεί να παίξει το μπάσκετ, αναλόγως με τις προσδοκίες που δημιουργούν οι αλλαγές του για την αναβάθμιση της ποιότητας του.

,Όταν οι «πράσινοι», στο πρώτο τρίμηνο της φετινής περιόδου, έπρεπε να βρουν την ομοιογένεια 10 παικτών και ύστερα από πολλή προσπάθεια, έχουν ενσωματώσει τον Μασιούλις, τον Πάνκο, τον Λάσμε τον Ούκιτς και τον Μπράμος και οι οποίοι μαζί με τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή, συγκροτούν μια μαχητική 7άδα παικτών, θα χρειασθούν τουλάχιστον 1,5 μήνα και εν μέσω σημαντικών αγώνων στην Ευρωλίγκα για να «δέσουν το γλυκό» και πάλι.
Αν, μάλιστα, ο Σχορτσιανίτης, λόγω της «ύπουλης» πελματιαίας νεύρωσης, αργήσει να επιστρέψει, η ανάγκη αντικατάστασης του είναι επιτακτική, ενώ και ο νέος σέντερ, θα χρειασθεί χρόνο προσαρμογής.
Η κατάσταση δεν είναι «φάε Μάη μου να φας τριφύλλι», αλλά χωρίς να υπάρξει άλλο απρόοπτο τραυματισμού, ο Πεδουλάκης θα πρέπει η  κάθε ημέρα του στην προπόνηση, να αποδίδει διπλά. Οι νέοι Αμερικάνοι να ακούνε διπλά και να καταλάβουν ότι ο χρόνος είναι, ήδη, πιεστικός και πρέπει να «πιάσουν» άμεσα στον Παναθηναϊκό, ώστε να τον βοηθήσουν ουσιαστικά ή ακόμα και να κάνουν την… διαφορά για να προκριθεί ο «εξάστερος» στα πλει οφ της Ευρωλίγκα.
Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι, ο Ολυμπιακός έβαλε στην ομάδα του, έναν μήνα αργότερα από τις τωρινές αλλαγές του Παναθηναϊκού, τον Γενάρη του 2012 δηλαδή, τον Ντόρσει και τον Λο και έγινε άλλη ομάδα. Έγινε πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας. Έστω και αν ήταν η «εξαίρεση που επιβεβαίωσε τον κανόνα» που λέει ότι κάθε αλλαγή μεσούσης της περιόδου, είναι ρετούζ και μπάλωμα…