Στους "8" με... 100!

lountzis tinisia

Οι έφηβοί μας είχαν κέφια και την πλήρωσαν οι κακόμοιροι Τυνήσιοι, που έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των τρομερών πιτσιρικάδων μας. Η Εθνική μας νίκησε με , και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ, όπου περιμένει η Ισπανία.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε καμία κριτική, καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Η Εθνική μας μπήκε στον αγώνα σοβαρά, ξέφυγε από την αρχή με διψήφια διαφορά και από τη δευτερη περίοδο και μετά άρχισε το... πάρτι.

Κατά συνέπεια δύο πράγματα μπορεί να κρατήσει κανείς από αυτό τον αγώνα. Αφενός την πρώτη εμφάνιση του Χαραλαμπόπουλου, που έδειξε επηρεασμένος απο τον τραυματισμό του, αλλά το σημαντικό είναι ότι πλέον μπορεί να αγωνιστεί. Και το σόου που έδωσε στη δεύτερη περίοδο ο Ντόρσεϊ, με μπαράζ σκοραρίσματος και καρφωμάτων, που ενθουσίασε τον κόσμο στο κλειστό "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου.

Μετά την άνετη νίκη της με η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή την Ισπανία με μοναδικό στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τυνησία: Αουΐτσι, Μετνανί, Γκανούνι 10, Μπουρί, Ντιφ 7, Τζαουάντι 9, Ρασίλ 2, Χαΐρι 3, Αντάμι 6, Σαϊντάνι 4, Μακλούφ 5, Γκεμπελαουί 2.

Ελλάδα: Τολιόπουλος 9 (9 ασίστ), Λούντζης 8, Κώττας 5, Ντόρσεϊ 25, Μήτογλου 6, Μουράτος (7 ασίστ), Σκουλίδας 11, Τσαλμπούρης 8, Μπιλλής 9, Σταμάτης 5, Παπαγιάννης 10 (9 ριμπάουντ), Χαραλαμπόπουλος 4.