Θέμα με την ασφάλιση!

span perpe

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι αν οι διεθνείς παίκτες του δεν ασφαλιστούν, δεν θα τους επιτρέψει να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα, απέστειλε η ΚΑΕ Ολυμπιακός προς την ΕΟΚ. Τι απαντά η ομοσπονδία.

Στο πλαίσιο της γενικότερης εναντίωσής του με τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ και ειδικά με την ΕΟΚ, ο Ολυμπιακός, τώρα που καλοκαιριάζει, εγείρει θέμα συμμετοχής των διεθνών καλαθοσφαιριστών του στην Εθνική ομάδα! Με επιστολή που απέστειλε στην ομοσπονδία το βράδυ της Δευτέρας η "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ ζητά να μάθει αν οι παίκτες που μετέχουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ασφαλισμένοι, όπως ασφαλίζονται οι διεθνείς παίκτες οι οποίοι προέρχονται από το ΝΒΑ. Και καθιστά σαφές πως αν δεν ασφαλίζονται, τότε δεν θα επιτρέψει στους διεθνείς καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού να αγωνιστούν με την Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας!

Ερωτηθέντες σχετικά από το Basketnews, αξιωματούχοι της ΕΟΚ απάντησαν πως κατά πάγια τακτική όλοι οι παίκτες οι οποίοι μετέχουν στις διοργανώσεις της FIBA ασφαλίζονται από την παγκόσμια ομοσπονδία, βάσει σύμβασης που έχει συνάψει με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, από την ημέρα που ξεκινά η προετοιμασία ως το τέλος της διοργάνωσης. Επομένως δεν υφίσταται κανένα θέματα.

Για την ιστορία, οι εν ενεργεία διεθνείς με την Εθνική Ελλάδας παίκτες του Ολυμπιακού είναι οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Σλούκας, Περπέρογλου, Καββαδάς.