Η Καρδίτσα έκανε... πάρτι με τον ΠΑΟΚ και έστειλε τον Κολοσσό στην 6η θέση!

maccallum eurokinissi

Η Καρδίτσα επικράτησε του ΠΑΟΚ με 97-78 στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» και... χάρισε παράλληλα την 6η θέση στον Κολοσσό Ρόδου.

Δύο ήταν οι ομάδες που είχαν το μεγαλύτερο... άγχος στην τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Κολοσσός και η ΑΕΚ. Οι μεν Ροδίτες έκαναν το... καθήκον τους απέναντι στο Μαρούσι και μαζί με την Ένωση, απλά περίμεναν το αποτέλεσμα στο ματς Καρδίτσα-ΠΑΟΚ για να δουν σε ποια θέση θα τερμάτιζαν μετά και το τέλος του β' γύρου.

Οι Θεσσαλοί, αν και έχασαν στο ξεκίνημα του αγώνα τον Ρομέλο Γουάιτ λόγω τραυματισμού, κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να νικήσουν εύκολα τον «δικέφαλο» με 97-78. Ένα αποτέλεσμα το οποίο... πανηγυρίστηκε και στη Ρόδο καθώς ο Κολοσσός ήταν η ομάδα που ευνοήθηκε για να βρεθεί στο ΤΟΡ-6 και δη στην 6η θέση της κατάταξης. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ θα αρκεστεί στα play out κατά τη διάρκεια του γ' γύρου, απ' όπου θα διεκδικήσει την είσοδό της στα φετινά play off του πρωταθλήματος.

Ο Σάμιουελ Μενέγκα ήταν εκείνος που έκανε την (μεγαλύτερη) διαφορά για λογαριασμό της Καρδίτσας έχοντας 22 πόντους (6/6δίπ., 2/3τρ., 4/6β., 5ριμπ.), ενώ τον ακολούθησαν οι ΜακΚάλουμ (14π., 3ασ., 2ριμπ.), Δίπλαρος (15π., 6ασ., 2ριμπ.) και Μακ (15π., 3ριμπ.)

Το ματς: Καρδίτσα – ΠΑΟΚ

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ και βρέθηκε να προηγείται με 8-13 λίγο πριν από το πεντάλεπτο του αγώνα, δείχνοντας διάθεση να πάρει από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης». Η Καρδίτσα ωστόσο «απάντησε» γρήγορα και με επιμέρους 10-3 προηγήθηκε με 18-16 δύο λεπτά αργότερα. Όμως σ' εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι «έχασαν» τον Ρομέλο Γουάιτ, ο οποίος τραυματίστηκε σε μια προσπάθειά του να καρφώσει και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ. Ένα διάστημα όπου οι γηπεδούχοι έδειξαν να επηρεάζονται από τον τραυματισμό του συμπαίκτης τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ για ένα σερί 9-0 με το οποίο πήρε διαφορά επτά πόντων (18-25) λίγο πριν από το τέλος της 1ης περιόδου (23-26).

Παρόλα αυτά δεν υπήρχε συνέχεια για τον «δικέφαλο» και αυτό λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Σάμιουελ Μενέγκα, ο οποίος οδήγησε την Καρδίτσα σε επιμέρους 22-4 (!!) έχοντας πετύχει 10 πόντους σε αυτό το διάστημα. Αποτέλεσμα; Οι γηπεδούχοι να πάρουν διαφορά 11 πόντων (40-29 στο 15') και να αποκτήσουν εκ νέου το μομέντουμ στο παιχνίδι. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την συνολική εικόνα του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ επέστρεψε εκ νέου στο ματς και μείωσε στον πόντο (42-41) με τη λήξη του ημιχρόνου έχοντας «επιστρέψει» με δικό του 12-2! Οι Τσαϊρέλης (8π.) και Φρίντρικσον (8π., 5ριμπ.) ήταν η «απάντηση» των φιλοξενούμενων στον Μενέγκα παραμένοντας μέσα στο παιχνίδι.

Όμως στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα και βρέθηκε για πρώτη φορά στο +16 (64-48 στο 26') με τους Μενέγκα, Μακ και ΜακΚάλουμ να έχουν αναλάβει ολοκληρωτικά δράση! Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν υπήρξε επιστροφή για την ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη στο ματς. Τουναντίον. Ο δείκτης του σκορ έφτασε στους 18 πόντους για λογαριασμό των γηπεδούχων (78-60 στο 32') και ουσιαστικά έπεσαν και οι τίτλοι τέλους του αγώνα. Ένα σκορ που... πανηγυρίστηκε και στη Ρόδο καθώς με αυτή τη νίκη της Καρδίτσας, ο Κολοσσός «τερμάτισε» στην 6η θέση της κατάταξης.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 42-41, 71-59, 97-78.