«Αυτά μας ζητάει ο Πεδουλάκης»

feldeinpao

Δεν ξέρουμε πόσο δίκιο είχε ο παλαίμαχος Αγγλος ποδοσφαιριστής Γκάρι Λίνεκερ, όταν είχε πει εκείνη την περίφημη ατάκα: «Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», αλλά έχει δίκιο 100% όποιος λέει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση όπου μετέχουν 14 ομάδες, αλλά σχεδόν πάντα εδώ και πολλά χρόνια στο τέλος μονομαχούν για τον τίτλο οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και ένας από αυτούς τον κερδίζει.

Οι τελικοί της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αχνοφαίνονται στον ορίζοντα και όλα δείχνουν ότι πάμε ολοταχώς για άλλη μία «αιώνια» σύρραξη. Στον Παναθηναϊκό πάντως ουδείς ασχολείται από τώρα με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Τζέιμς Φελντέιν μίλησε στο «Goal» για το σημείο όπου έχει η ομάδα στραμμένο το βλέμμα της και τόνισε ότι το «τριφύλλι» κοιτάει μόνο το σήμερα και όχι το αύριο. «Πρέπει πρώτα να πάμε εκεί, στους τελικούς. Είναι μεγάλα αυτά τα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει και μεγάλος δρόμος μέχρι να φτάσουμε εκεί. Δεν έχουμε το μυαλό μας στους τελικούς και στον Ολυμπιακό. Η διαδρομή ξεκίνησε με τον Κολοσσό, μετά θα έρθει ο Αρης, σε έναν γύρο στα ημιτελικά που θα είναι πιο δύσκολος και μετά θα σκεφτούμε τον Ολυμπιακό».

Ο Δομινικανός γκαρντ έκανε την αναφορά του και στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και στο νέο προφίλ που ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει να έχει η ομάδα. Ο 28χρονος γκαρντ τόνισε ότι το βάρος πέφτει στην άμυνα, ενώ υπογράμμισε ότι η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί και αυτό θα γίνει, αλλά χρειάζεται χρόνος:

«Ο κόουτς Πεδουλάκης θεωρεί πολύ μεγάλο και σημαντικό το κομμάτι της άμυνας και ρίχνει το βάρος εκεί, κάτι πάντως που έκανε και ο κόουτς Τζόρτζεβιτς. Επίσης, ο νέος κόουτς θέλει να γυρνάμε πολύ την μπάλα, να κάνουμε την έξτρα πάσα και να σουτάρουμε όταν είμαστε ελεύθεροι. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σαν ομάδα και θα γίνουμε. Πρέπει να καταλάβουμε τι θέλει ο προπονητής μας, γιατί κάθε προπονητής είναι διαφορετικός και θέλει χρόνο για να μας καταλάβει και να τον καταλάβουμε».

Ο Φελντέιν, που έδειξε στα δυο ματς με τον Κολοσσό (είχε μ.ό. 15π. με 5/5βολ., 2/3δίπ., 7/12τρίπ., 2ασ.) ότι... ξύπνησε μετά από ένα κακό διάστημα, μίλησε για την... κοιλιά που έκανε: «Ολοι ξέρουν ότι τον τελευταίο μήνα έπαιζα άσχημα. Αυτά συμβαίνουν όμως. Ηθελα απλά κάποια καλά παιχνίδια. Να βάλω κάποια σουτ. Ετσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις».