Μπορείτε να ζητήσετε συγγνώμη;

aggelogiannako

Αξίζουν πολλά μπράβο στη διοίκηση της ΚΑΕ Τρικάλων για την ανακοίνωση που έβγαλε το απόγευμα της Κυριακής.

Όχι μόνο για το περιεχόμενό της, με το οποίο καταδίκασε απερίφραστα τις ασχήμιες που έκαναν κάποιοι κακοί οπαδοί της σε βάρος μελών της ομάδας του Ολυμπιακού και ζήτησε αντρίκεια και ξεκάθαρη, χωρίς αστερίσκους, συγγνώμη από τους «ερυθρόλευκους», αλλά και για το timing. Με το που βγήκε ο Μπαρτζώκας και κατήγγειλε δημοσίως τα συμβάντα, οι Τρικαλινοί απάντησαν και έκλεισαν αμέσως το θέμα δίχως να το αφήσουν να σέρνεται.

Μπράβο τους και μαγκιά τους. Εγώ όμως θα ήθελα να δω μια τέτοια ανακοίνωση, ανάλογου ύφους και περιεχομένου, έπειτα από ένα ντέρμπι «αιωνίων». Εκεί όπου οι παίκτες και προπονητές του «φιλοξενούμενου» θυμίζουν… χριστιανούς σε ρωμαϊκή αρένα της πρωτοχριστιανικής εποχής. Εκεί όπου οι οικογένειές τους κακοποιούνται βάναυσα από τα στόματα των οπαδών και η σωματική ακεραιότητά τους κινδυνεύει σοβαρά από τα πάσης φύσεως αντικείμενα που εκτοξεύονται από την εξέδρα. Είτε είναι γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός είτε ο Ολυμπιακός.

Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, που το βλέπει όλη η Ελλάδα και δεν μπορούν να μείνουν κρυφά τα αίσχη, θέλω να δω μια τέτοια ανακοίνωση. Είτε από τον Παναθηναϊκό είτε από τον Ολυμπιακό. Να δείξουν στοιχειώδη ευθιξία, να αναλάβουν μια στοιχειώδη ευθύνη και να δεσμευθούν ότι θα κάνουν αυτό για το οποίο δεσμεύθηκαν τα Τρίκαλα: ότι θα φροντίσουν να απομονώσουν από την οικογένειά τους αυτούς τους «κακούς φιλάθλους». Να ζητήσουν ειλικρινή συγγνώμη από τον αντίπαλό τους.

Δεν θα λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού αν βγει μια τέτοια ανακοίνωση. Ούτε καν η βία στους αγωνιστικούς χώρους θα παταχθεί. Θα γίνει όμως ένα βήμα, μεγάλο μάλιστα, προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα mea culpa είναι μια καλή αρχή για να… το πάρουμε όλοι λίγο αλλιώς.

Αλλά η συγγνώμη θέλει κότσια. Τα έχετε, κύριοι Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλοι;