• NBA
  • Posted

«Αγκαλιά» με την πρόκριση οι Νικς

Την πιο εύκολή της νίκη απέναντι στη Βοστώνη πανηγύρισε η Νέα Υόρκη στον τρίτο αγώνα της σειράς κάνοντας το 3-0 με 90-76 και φτάνοντας πλέον μία ανάσα από την πρόκριση.

Οι Νικς ετοιμάζονται να σπάσουν μία κατάρα που κρατάει 13 ολόκληρα χρόνια. Από το 2000 και μετά δεν έχουν περάσει ποτέ γύρω στα πλέι οφ, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από δώδεκα σεζόν που επικρατούν μακριά από το γήπεδό τους σε παιχνίδι της postseason. Η προηγούμενη περίπτωση ήταν το 2001 όταν είχαν πανηγυρίσει μέσα στην έδρα των Τορόντο Ράπτορς αλλά δεν είχαν προκριθεί στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας.

Πλέον τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει, μιας και στην ιστόρια των πλέι οφ, καμία ομάδα δεν έχει περάσει όταν έχασε τα τρία πρώτα ματς μίας σειράς. Συνολικά αυτό έχει συμβεί 103 (!) φορές και ουδέποτα δεν συνέβη ανατροπή. Κι όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνει ούτε τώρα.

Όσον αφορά τον αγώνα με «όπλο» τη σπουδαία άμυνα η Νέα Υόρκη πήρε από νωρίς το προβάδισμα και το κράτησε πανεύκολα μέχρι το τέλος έχοντας στην ουσία «καθαρίσει» την υπόθεση από το ημίχρονο (47-31). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σέλτικς δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τους ογδόντα πόντους σε 48 λεπτά πραγματοιώντας αρνητικό ρεκόρ στην τεράστια ιστορία τους.

Ο Καρμέλο Άντονι ήταν για άλλη μία φορά πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος του Μάικ Γούντσον με 26 πόντους, ενώ από 15 πρόσθεσαν οι Ρέιμοντ Φέλτον (και δέκα ασίστ), Τζέι Αρ Σμιθ. Ο τελευταίος μάλιστα αποβλήθηκε λόγω δύο πολύ σκληρών φάουλ στους αντιπάλους του.

Για τους γηπεδούχους ο Τζεφ Γκριν έδειξε ξανά ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης της επόμενης μέρας της ομάδας της Μασαχουσέτης με 21 πόντους. Στους 17 έμεινε ο Πολ Πιρς, ενώ ο Κέβιν Γκαρνέτ πέτυχε double double με δώδεκα πόντους και 17 ριμπάουντ, όμως στο τέλος ήταν φανερά απογοητευμένος.

Δωδεκάλεπτα: 18-23, 31-47, 52-68, 76-90

Μπόστον Σέλτικς (Ντοκ Ρίβερς): Πιρς 17, Γκριν 21 (2), Γκαρνέτ 12, Τέρι 14 (3), Μπράντλεϊ 2, Μπας 3, Λι 2, Κρόφορντ 5 (1), Ουίλιαμς

Νιου Γιορκ Νικς (Μάικ Γούντσον): Σάμπερτ 4 (1), Άντονι 26 (2), Τσάντλερ 6, Φέλτον 15 (1), Πριτζιόνι 9 (3), Σμιθ 15 (2), Μάρτιν 5, Κιντ, Νόβακ 8 (2), Ουάιτ 2, Κόουπλαντ, Ρίτσαρντσον