• NBA
  • Posted

Ο Ντουάιτ δεν είναι Σακίλ

Πώς το λέει ο θυμόσοφος λαός; «Άλλα τα μάτια της αλεπούς κι άλλα της κουκουβάγιας». Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είναι ο παίκτης που δέχεται την πιο σκληρή κριτική, έπειτα από τις δύο ήττες των Λέικερς από τους Σπερς, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Και θα γίνει ακόμη πιο έντονη, αν τελικώς οι Λέικερς αποκλειστούν, αλλά και συνεχίσουν να είναι μη ανταγωνιστικοί.

Επί του παρόντος, δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό, σημειώνεται όμως ότι Λέικερς και Χάουαρντ προσανατολίζονται στην σκέψη επέκτασης της συνεργασίας τους. Για την ακρίβεια, της υπογραφής πενταετούς συμβολαίου με συνολικές αποδοχές 118.000.000 δολαρίων. «Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος Bill Plaschke στους LATIMES. Στο πρόσωπο του Χάουαρντ, οι Λέικερς βλέπουν τον επόμενο Σακίλ Ο’ Νιλ. «Μέχρι στιγμής, αν μοιάζει με έναν Ο’Νιλ, αυτός δεν είναι ο Σακίλ, αλλά ο Ζερμέιν», συμπληρώνει ο ίδιος αρθρογράφος.

Η απόδοση του Χάουαρντ στον 2ο αγώνα ήταν (και πάλι) κατώτερη του αναμενομένου. Υπήρξε η προσδοκία ανάληψης ηγετικού ρόλου, αλλά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκ των αδύναμων κρίκων της ομάδων. Παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο, σε καμία περίπτωση έδειξε όμως ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο που έχουν σκοπό να του αναθέσουν οι Λέικερς. Θετικά δείγματα είχε παρουσιάσει στους δύο τελευταίους αγώνες της κανονικής διάρκειας. Μόνο που οι απαιτήσεις από τον 28χρονο σέντερ είναι πολύ υψηλές.

Είναι σαφές ότι η υπογραφή νέου συμβολαίου θα εξαρτηθεί από την πορεία του στα πλέι οφ. Αν δείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Σακίλ Ο’ Νιλ, θα υπογράψει ηγεμονικό συμβόλαιο. Αν όχι, θα αλλάξουν τα πλάνα.