Και τώρα τα κομπιουτεράκια πήραν φωτιά

fotsis printezis

Ο Παναθηναϊκός εν τέλει ηττήθηκε από την ισχυρή Μπαρτσελόνα και με 5 παιχνίδια ν'απομένουν μέχρι τη λήξη του "TOP 16", ας δούμε ποια είναι τα σενάρια πρόκρισης των πρωταθλητών.

Την δεδομένη στιγμή οι ισπανικοί σύλλογοι είναι τα ακράδαντα φαβορί για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στον επόμενο γύρο. Η μεν Ρεάλ έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, ενώ οι μπλαουγκράνα αν κερδίσουν την επόμενη αγωνιστική την Μακάμπι με διαφορά 3 πόντων τουλάχιστον, θα έχουν εξασφαλίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την δεύτερη προνομιούχο θέση, καθώς θα υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους ισραηλινούς, αλλά και με τους πρωταθλητές Ελλάδος. Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς η Μπάρτσα απέχει πολύ απο το να χαρακτηριστεί σταθερή ομάδα.

Όσον αφορά τώρα τις θέσεις 3-4 τα πράγματα περιπλέχτηκαν λίγο για την ελληνική ομάδα. Η παρέα του Δημήτρη Διαμαντίδη πρέπει πάση θυσία να φύγει με το διπλό από το Κάουνας, ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του γκρουπ, αν τ'αποτελέσματα έρθουν φυσιολογικά την επόμενη βδομάδα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι πράσινοι έχουν το αβαντάζ του +4 με την Μακάμπι. Από πίσω καραδοκεί κι η Άλμπα, αλλά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει στα εναπομείναντα παιχνίδια, δεν της αφήνουν πολλά περιθώρια για όνειρα οχτάδας.

Εν κατακλείδι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και όλες οι ομάδες θα παλέψουν σκληρά μέχρι το τέλος για το εισιτήριο της πρόκρισης. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα την μεγάλη εμφάνιση που χρειάζεται για να κάνει το βήμα παραπάνω. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι πως κρατάει την τύχη στα χέρια του και παρακολουθώντας διακριτικά τις εξελίξεις στον απέναντι όμιλο, ίσως στα πλέι-οφ έχουμε ελληνικό εμφύλιο. Οψόμεθα.