Οι "κουμπάροι" στο δρόμο του Ολυμπιακού

Δώδεκα ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στο «Top-16» και πάνω στο νήμα την ερχόμενη εβδομάδα, θα κριθεί η τύχη των υπολοίπων που διεκδικούν την είσοδο. Ανοιχτοί είναι μόνο ο πρώτος και ο τέταρτος όμιλος κι εκεί εστιάζεται το ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας.

Στους άλλους δύο ομίλους η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει, όσον αφορά την πρόκριση και μένει μόνο να δούμε το πλασάρισμα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός έχουν «κλειδώσει» την πρώτη θέση στους ομίλους τους.
Στον πρώτο όμιλο, η συνάντηση Νίζνι – Ούνιξ μοιάζει με τελικό, μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε η πρώτη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές.
Με νίκη η Νίζνι προκρίνεται ως τέταρτη και μένει εκτός η Ούνιξ. Την τρίτη θέση διεκδικεί η Ζαλγκίρις, που θα το πετύχει με νίκη της στο Κάουνας επί της αδιάφορης Σάσαρι.
Στον τέταρτο όμιλο, η Νεπτούνας είναι πιο κοντά στην πρόκριση απ΄ ότι η Γαλατασαράι. Η Λιθουανική ομάδα χρειάζεται μόνο νίκη εκτός έδρας επί της Βαλένθια που έχει αποκλειστεί. Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι ελπίζουν μόνο σε συνδυασμό. Νίκη δική τους επί του Ολυμπιακού και συγχρόνως ήττα της Νεπτούνας.
 Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, αποφεύχθηκε ο ελληνικός «εμφύλιος» στο «Top-16» και περιμένουμε πλέον να οριστικοποιηθούν οι αντίπαλοί τους από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας. Ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα αντιπάλους την ΤΣΣΚΑ, την Αρμάνι και τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που λογικά θα νικήσει στην Κωνσταντνούπολη τη αδιάφορη Μπάγερν και ο Παναθηναϊκός την Μπαρτσελόνα, την Μακάμπι και τη Ρεάλ εκτός απροόπτου, που παίζει στην Μαδρίτη με την Εφές.
Σ΄ αυτή την περίπτωση στον όμιλο του Ολυμπιακού θα προστεθεί και έτερος «κουμπάρος» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με την Εφες. Όπως επίσης, πιθανόν είναι στον όμιλο του Παναθηναϊκού να βρεθεί και η Λαμποράλ, πρώην ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.


Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
1. Ρέαλ  7-2
2. Εφές  6-3
3. Ούνιξ 5-4
4. Ζαλγκίρις 4-5
5. Νίζνι  4-5
6. Σάσαρι 1-8
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ρεάλ – Εφές, Νίζνι – Ούνιξ, Ζαλγκίρις – Σάσαρι


Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
1. ΤΣΣΚΑ 9-0
2. Μακάμπι 6-3
3. Μάλαγα 4-5
4. Άλμπα 4-5
5. Λιμόζ 2-7
6. Τσεντεβίτα 2-7
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΣΣΚΑ – Λιμόζ, Άλμπα – Τσεντεβίτα, Μακάμπι – Μάλαγα.


Γ΄ΟΜΙΛΟΣ
1. Μπαρτσελόνα 8-1
2. Φενέρ  7-2
3. Παναθηναϊκός 5-4
4. Αρμάνι  4-5
5. Μπάγερν  2-7
6. Τούροφ  1-8
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΣΣΚΑ: Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ – Μπάγερν, Τούροφ – Αρμάνι.


Δ΄ΟΜΙΛΟΣ
1. Ολυμπιακός 8-1
2. Ερ. Αστέρας 5-4
3. Λαμποράλ  5-4
4. Νεπτούνας  4-5
5. Γαλατασαράϊ 3-6
6. Βαλένθια  2-7
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Γαλατασαράι – Ολυμπιακός, Βαλένθια – Νεπτούνας, Ερ. Αστέρας – Λαμποράλ.