Πάρτι από τα... παλιά στο ΟΑΚΑ!

Ο περισσότερος κόσμος περίμενε ότι η δεύτερη επίσκεψη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ θα έκλεβε και πάλι την παράσταση στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Αμ, δε!

Μπορεί ο πάλαι ποτέ προπονητής των «πρασίνων» να αποθεώθηκε ξανά από τους φίλους των «πρασίνων» αλλά από τη στιγμή που οι διαιτητές της αναμέτρησης έδωσαν το τζάμπολ, το ενδιαφέρον ανήκε μόνο στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε με το… υπερηχητικό μπάσκετ που έπαιξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν άφηνε περιθώρια για κάτι άλλο.
Το τελικό 91-73 μαρτυράει από μόνο του τα όσα συνέβησαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τον Παναθηναϊκό του Ιβάνοβιτς να είναι εντυπωσιακός και άκρως θελκτικός.

Ομάδα «love to watch» όπως λένε και στην άλλη άκρη του Ατλάντικού, με γνώμονα την καλή άμυνα και την απίστευτη ευστοχία έξω από τα 6.75μ.! Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους (70-40) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Οι  «πράσινοι» έβλεπαν το καλάθι της Φενέρ σαν… βαρέλι διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα του Ομπράντοβιτς. Και πώς να μη το κάνουν όταν είχαν 69% ποσοστό στα τρίποντα με 18/26 σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75μ.!
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τα τέλη της τρίτης περιόδου μετρούσαν 14/16 (!) με τον Έι Τζέι Σλότερ να ήταν εκείνος που κρατούσε τη μπαγκέτα και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Η διαφορά άρχισε να παίρνει τεράστιες διαστάσεις από το δεύτερο δεκάλεπτο και τα τρίποντα να πέφτουν «βροχή» από τους γηπεδούχους. Όπως ήταν αναμενόμενο οι 12.000 (περίπου) φίλοι των «πρασίνων» ζούσαν το δικό τους παραλήρημα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και δεν σταμάτησαν λεπτό να χαίρονται για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα τους.

 


Ρεκόρ ο αρχηγός!


 Και μέσα σ’ όλα ο Δημήτρης Διαμαντίδης έσπασε το φράγμα των 1.000 ασίστ στην Ευρωλίγκα! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειάζονταν μία τελική πάσα για να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα έφτανε (και θα ξεπέρναγε) τις 1.000 ασίστ. Και φρόντισε να το κάνει με το «καλημέρα» του αγώνα, αφού το πρώτο καλάθι προήλθε από δική του πάσα στον Έι Τζέι Σλότερ. Τελικά σταμάτησε στις 10 ασίστ και έφτασε τις 1.009 στην καριέρα του!


Το χρονικό του Ομπράντοβιτς

 Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ του ΟΑΚΑ στις 21:18, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον υποδέχονται με ένα πρωτοφανές standing ovation, ανάλογο της προσφοράς του στο σύλλογο για 13 συναπτά έτη. Εκείνος με τη σειρά του, είχε το ένα χέρι στην καρδιά και με το άλλο χαιρετούσε το κοινό που τον λάτρεψε όσο λίγους στην «πράσινη» οικογένεια. Βέβαια το σκηνικό δεν ήταν το ίδιο πανηγυρικό όσο στην πρώτη του επίσκεψη. Ίσως διότι εκείνη τη στιγμή (λόγω και του ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λεωφόρο) στο γήπεδο δεν υπήρχαν περισσότεροι από 10.000 φίλοι των «πρασίνων» ή επειδή το μεγάλο «μπαμ» είχε γίνει το περασμένο Μάρτιο και τα δάκρυα συγκίνησης είχαν ήδη στερέψει. Πάντως κάθε φορά που σηκωνόταν από τον πάγκο μέχρι το τζάμπολ του αγώνα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Έκτοτε είχαν την ομάδα τους…
Τα δεκάλεπτα: 31-19, 59-36,  82-57, 91-73
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 23 (7/10τρ.), Μποχωρίδης 3(1), Γιάνκοβιτς 7(1), Φώτσης 13(4/4τρ.), Παππάς 9(1), Διαμαντίδης 5(1/2τρ., 10ασ.), Γκιστ 8, Μπατίστα 14, Μπλουμς 9(3/3τρ.), Ράιτ.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Ζ. Ομπράντοβιτς): Γκούντελοκ 9(1/6τρ.), Χικμαν 5, Μπιέλιτσα 16, Ερντέν, Τουρκιλμάζ, Μπογκντάνοβιτς 10(2/7τρ.), Αλτιντίνγκ, Σαβάς 2, Ζόριτς 9, Βέσελι 13, Σιπαχί 4, Πρέλντζιτς 5.