Γίνεται... πύραυλος!

paps barca

Ο Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Χιούστον Ρόκετς, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, και είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στο ΝΒΑ!

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Ντέιβιντ Πικ, που έγραψε στο Twitter: "Ο Έλληνας φόργουορντ Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται κοντά στο να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς". Λίγο αργότερα ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Ντέιβιντ Χάρντιστι, έγραψε: "Πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι Ρόκετς πράγματι βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Έλληνα φόργουορντ Κώστα Παπανικολάου". Το όλο ζήτημα επιβεβαιώνεται και από το περιβάλλον του διεθνούς φόργουορντ στην Ελλάδα, οπότε όχι μόνο είναι πραγματικό, αλλά και απολύτως εφικτό.

Άλλωστε οι Ρόκετς από πέρυσι είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον Παπανικολάου, όταν τον απέκτησαν με ανταλλαγή από τους Νικς, που είχαν τα δικαιώματά του, και προσπάθησαν να τον αποκτήσουν, αλλά δεν επέμειναν πολύ. Έτσι ο Κώστας κατέληξε στην Μπαρτσελόνα, με την οποία εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο και το ΝΒΑ-out, που έχει προβλεφθεί σε αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να διευθετηθεί.

Οι συζητήσεις με τους Ρόκετς έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει στο τραπέζι το οικονομικό. Το βέβαιο ωστόσο είναι ότι για να φύγει ο Παπανικολάου από την Βαρκελώνη με προορισμό το ΝΒΑ θα πρέπει να καταβάλει στην Μπαρτσελόνα ένα ποσό που αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια Ευρώ. Με βάση τους κανονισμούς του ΝΒΑ οι Ρόκετς μπορούν να πληρώσουν για buy out μόνο 450.000 Ευρώ. Άρα τα υπόλοιπα 750 χιλιάρικα θα πρέπει να τα βάλει ο Παπανικολάου από τα χρήματα του συμβολαίου που θα υπογράψει (αν συμφωνήσει τελικά) με τους Ρόκετς.

Όλα αυτά βρίσκονται υπό συζήτηση και, όπως αναφέρουν πηγές του Basketnews, οι διαπραγματεύσεις δεν αναμένεται να κρατήσουν για πολύ ακόμα. Τα αμέσως προσεχή 24ωρα το θέμα θα τελειώσει είτε θετικά είτε αρνητικά, πάντως η αλήθεια είναι πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και οι πιθανότητες ο Παπανικολάου να γίνει ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα των Ρόκετς, μετά τον Βασίλη Σπανούλη, είναι πάρα πολλές.