Όμιλος-φωτιά για ΠΑΟ, καλύτερα για ΟΣΦΠ

euroleague logo

Παλούκια επεφύλαξε η κλήρωση της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό, που θα υποδεχθεί ξανά τον Ομπράντοβιτς. Πιο βατός, αρκετά δύσκολος όμως είναι ο όμιλος του Ολυμπιακού με δύο ισπανικές ομάδες.

Ο Γ' όμιλος, στον οποίον κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός, είναι μακράν ο πιο δύσκολος, καθώς περιλαμβάνει, εκτός των πρωταθλητών Ελλάδας, την πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα, την πρωταθλήτρια Τουρκίας Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που θα επιστρέψει για δεύτερη σερί χρονιά στο ΟΑΚΑ, το πάντα δυνατό Μιλάνο, που πήρε το πρωτάθλημα στην Ιταλία, και την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν, που έχει παρουσιάσει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και εξελίσσεται σε σημαντικό παράγοντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σίγουρα πάντως δεν μπορεί να την υποτιμήσει κανείς. Τον όμιλο συμπληρώνει η πρωταθλήτρια Πολωνίας Τούροφ.

Αντίθετα ο όμιλος του Ολυμπιακού είναι πιο βατός, κρύβει όμως κι αυτός αρκετές παγίδες. Διότι δεν μπορεί να πάρει κανείος αψήφιστα τις δύο ισπανικές ομάδες, Βαλένθια και Λαμποράλ Κούτσα, ούτε τη Γαλατασαράι, ενώ και ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να κάνει πολλές ζημιές μέσα στο Βελιγράδι. Τον όμιλο συμπληρώνει η αδύναμη και πρωτάρα Νεπτούνας από τη Λιθουανία.

Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη αναμένεται να έχει εύκολο έργο στον Β' όμιλο, ενώ αν η Ούνιξ του Αργύρη Πεδουλάκη καταφέρει να πάρει το εισιτήριο από τα προκριματικά, θα πέσει πάνω στη Ρεάλ και την Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς σε έναν όμιλο που κάνει δύσκολο η παρουσία της επίσης ρωσικής Νίζνι.

Οι τέσσερις όμιλοι της Ευρωλίγκας:

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ
Εφές Αναντολού
Ζαλγκίρις
Νίζνι Νόβγκοροντ
Σάσαρι
Νικήτρια προκριματικής φάσης

Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ
Μακάμπι
Μάλαγα
Άλμπα
Τσεντεβίτα
Λιμόζ

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός
Φενερμπαχτσέ
Μιλάνο
Μπάγερν
Τούροφ

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός
Βαλένθια
Λαμποράλ Κούτσα
Γαλατασαράι
Ερυθρός Αστέρας
Νεπτούνας

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες στο Top 16.

Στη Βαρκελώνη έγινε επίσης η κλήρωση της προκριματικής φάσης, που θα φιλοξενηθεί στην Οστάνδη.

Ούνιξ Καζάν-Ζιέλονα Γκόρα
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Νίμπουρκ

Βιλερμπάν-Οστάνδη
Ρίγα-Στρασβούργο

Οι νικητές των δύο πρώτων αγώνων θα τεθούν αντιμέτωποι στον έναν ημιτελικό και οι νικητές των δύο τελευταίων αγώνων θα παίξουν στον άλλον ημιτελικό. Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα παίξουν μεταξύ τους στον τελικό για το εισιτήριο της κανονικής διάρκειας.