MVP χωρίς αμφισβήτηση ο Μίροτιτς

Η... απίστευτη εμφάνιση του Νίκολα Μίροτιτς στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ζαλγκίρις με 105-104 αποδείχτηκε αρκετή για να του χαρίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 10ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Μαυροβούνιος πάουερ φόργουορντ –θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα αστέρια στην Ευρώπη και φημολογείται ότι πολύ σύντομα θα μεταπηδήσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού- δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του κι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 31 πόντους κι έντεκα ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Μάλιστα πέτυχε ρεκόρ στις ελεύθερες βολές με 18/18.

Δεύτερος καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής σε απόδοση βάσει του index, αναδείχτηκε ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς της Φενέρμπαχτσε. Ο Κροάτης φόργουορντ είναι ο μόνος παίκτης του τουρκικού συλλόγου ο οποίος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και συγκέντρωσε για την εμφάνισή του 29 βαθμούς. Τρίτος έμεινε ο Νέναντ Κρστιτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 28, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο Ρίκι Χίκμαν (26 β.) της Μακάμπι και ο Ντασόν Γουντ της Άλμπα Βερολίνου.