Τον «σκότωσε» ο Ουίλιαμς

Την πρόκριση στα χέρια του έχει ακόμα ο Παναθηναϊκός, αλλά πληγώθηκε από την ήττα στη Μάλαγα, εξαιτίας του εκπληκτικού Μάρκους Ουίλιαμς (22 π.) ο οποίος μετέτρεψε με τρία διαδοχικά τρίποντα το 60-57 υπέρ του «τριφυλλιού» στο τελικό 66-60 υπέρ των Ανδαλουσιανών.

Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα πήρε και τη διαφορά (είχε χάσει στην Αθήνα με 78-73) και πλέον θα υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους «πράσινους». Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους κυπελλούχους Ελλάδας, ξεκινώντας από το ταξίδι της στη Μαδρίτη την προσεχή αγωνιστική για να παίξει με την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει άμεσα να συνέλθει και να μη χάσει την ψυχραιμία του, καθώς όλα θα κριθούν από τα δικά του αποτελέσματα κι αν πανηγυρίσει δύο νίκες απέναντι στις γερμανικές ομάδες τότε πολύ δύσκολα δεν θα βρεθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Όσον αφορά τον αγώνα, το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη «πλήρωσε» τη... μανία με την οποία προσπάθησε να κατεβάσει τον ρυθμό αλλά και τον δείκτη του σκορ. Τελικά οι «πράσινοι» έπεσαν στη δική τους παγίδα και μένοντας στους εξήντα πόντους έχασαν την ευκαιρία να κλειδώσουν από τώρα την πρόκριση και να κοιτάξουν ψηλότερα.

Το ματς

Οργανωμένα... τρίποντα

Συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο είχε στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, καθώς αρχικά ήθελε να μην αφήσει τη Μάλαγα να τρέξει –και τα κατάφερε απόλυτα- και στη συνέχεια να σκοράρει από την περιφέρεια όπως και συνέβη βρίσκοντας τον στόχο σε τέσσερις περιπτώσεις πίσω από τη γραμμή των 6,75 μ. Μ’ ένα καλάθι του Σχορτσανίτη ακριβώς με τη συμπλήρωση των δέκα λεπτών, οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα οκτώ πόντων (16-8), δείχνοντας την ανωτερότητά τους.

Ισορροπία αλλά και λάθη

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν και να «καθαρίσουν» το ματς. Μ’ ένα σερί 5-0 στα πρώτα δύο λεπτά μείωσαν σε 16-13 εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη της ελληνικής ομάδας. Το παιχνίδι συνεχίστηκε όμως σε πολύ ήπιο ρυθμό με το σκορ να μένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (15-19, 15’). Η Μάλαγα κατόρθωσε για πρώτη φορά να τρέξει και μείωσε σε 20-23 αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» τελικά βρήκαν λύσεις κι έφτασαν να προηγούνται με εννιά πόντους στο ημίχρονο (35-26)

Άντεξε παίζοντας με μυαλό

Τρία λεπτά χρειάστηκε η Μάλαγα για να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας σε 38-35 σε 23’. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας έδειξαν να τα χάνουν προς στιγμήν, αλλά στη συνέχεια βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν και διατήρησαν διαφορά εννιά πόντων στο 30’ (53-44).

Ο «δήμιος» Ουίλιαμς

Η τελευταία περίοδος ανήκε αποκλειστικά στον Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός με τρία τρίποντα σε αυτό το χρονικό διάστημα –όλα στο τελευταίο τρίλεπτο- έκανε το σκορ 66-60 από 57-60 υπέρ της ελληνικής ομάδας, ενώ το συνολικό σερί ήταν 11-0 για τους γηπεδούχους, καθώς έχαναν με 55-60, αλλά νίκησαν με 66-60.

Δεκάλεπτα: 8-16, 26-35, 44-53, 66-60

Μάλαγα (Γιάσμιν Ρέπεσα): Σιμόν 9 (2), Ουίλιαμς 22 (5), Πάνκο, Βιδάλ, Ουρτασούν 3, Κάλογουεϊ 5 (1), Πέροβιτς, Βάσκεθ 13, Ζόριτς 14

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15 (4), Ούκιτς 14 (3), Λάσμε 6, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 7 (1), Μπανκς 2, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 6