Βήμα πρόκρισης με Τσαϊρέλη

 

Ο ΠΑΟΚ έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup καθώς επικράτησε στην Ουγγαρία της Άλμπα Φεχερβάρ με 88-89 έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ήταν ο παίκτης που «καθάρισε» για τον Δικέφαλο με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων ήταν η κακή άμυνα, γεγονός που πιστοποιείται και από το τελικό αποτέλεσμα. Η Άλμπα είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με το τέλος του οποίου προηγήθηκε με 42-35 έχοντας σε καταπληκτική μέρα τους Μορίς Κεμπ, Ραμόν Μουρ. Οι τελευταίοι σημείωσαν τους 26 από τους 42 πόντους της ομάδας τους, ενώ ο ΠΑΟΚ απέτυχε να ανταποκριθεί στους αγωνιστικούς στόχους που είχε οριοθετήσει. Διότι στο… στοίχημα της μείωσης των λαθών δεν τα κατάφερε κάνοντας εννιά, στο αντίστοιχο της καλής άμυνας, επίσης ήταν αναποτελεσματικός, ενώ έδωσε την ευκαιρία στους Ούγγρους να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχουν εύκολους πόντους. Μάλιστα, στα τελευταία δύο λεπτά του ημιχρόνου – που ήταν και το καλύτερο διάστημα της Άλμπα – ο Χαραλαμπίδης χρειάστηκε να βάλει οκτώ συνεχόμενους πόντους για να κρατηθεί η διαφορά στα επίπεδα των επτά πόντων.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια ξεχωριστή ιστορία. Και κυρίως το τρίτο δεκάλεπτο. Η άμυνα ζώνης αποδείχθηκε σωστή επιλογή, ενώ επιθετικά ο ΠΑΟΚ περιορίζοντας τα λάθη του είχε 9/14 σουτ. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έδωσε λύσεις στην επίθεση και η ελληνική ομάδα ισορρόπησε τη κατάσταση (50-50, 24’) για να περάσει μπροστά στο σκορ τρία λεπτά αργότερα (58-59). Σε αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ μετέφερε τη μπάλα στο low post και ανέπτυξε καλύτερες συνεργασίες μεταξύ κοντών και ψηλών.

 

Το… καθάρισε ο Τσαϊρέλης

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 67-64 και στη τελευταία περίοδο, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης πήρε… πατριωτικά το όλο θέμα. Κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια φθάνοντας τους 21 πόντους με 8/9 δίποντα. Η καλή επιθετική λειτουργία προδόθηκε όμως από την άμυνα όπου τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο ήταν κάκιστη. Για να φθάσουμε στα τελευταία 43 δευτερόλεπτα όπου ο Χαραλαμπίδης με δύο βολές έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 88-89. Ακολούθησε το κλέψιμο του Μαργαρίτη και η ευκαιρία του ΠΑΟΚ να «τελειώσει» το παιχνίδι, αλλά ο Ντι Τζέι Κούπερ προέβη σε κακή επιλογή – σουτ τριών πόντων υπό κακές προϋποθέσεις από τα οκτώ μέτρα. Οι Ούγγροι είχαν 11 δευτερόλεπτα επίθεσης, έβγαλαν ελεύθερο τρίποντο με τον Τζούχος. Η μπάλα χτύπησε στο σίδερο κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής.

 

Δεκάλεπτα: 16-13, 42-35, 67-64, 88-89

ΑΛΜΠΑ ΦΕΧΕΡΒΑΡ: Κεμπ 25, Σζανάτι 2, Χομπς 17(4), Ολάχ 2, Μουρ 18(2), Τοθ 4, Σομόγκι 4, Τοθ Ν. 8, Σουπόλα 4. 

ΠΑΟΚ: Πέιν 13, Κούπερ 6(2), Χαραλαμπίδης 19, Τσόχλας 6(1), Τσαϊρέλης 21, Δέδας 2, Μαργαρίτης 10(1), Μπόγρης 12, Κασελάκης.