Το δικό του... παραμύθι

 
Οι σωματικές διαστάσεις του… δεν γεμίζουν το μάτι. Ωστόσο, βλέποντάς τον εν δράσει, αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί εντάχθηκε στους καλύτερους παίκτες των MAC (mid American colleges). Ο Ντι Τζέι Κούπερ έφθασε σήμερα (03/09) στη Θεσσαλονίκη, φανερώνοντας την ανυπομονησία του να παίξει μπάσκετ.
 
Ο Αμερικανός εμφανίστηκε ιδιαίτερα συνεσταλμένος για την ηλικία του, φιλόδοξος και συνάμα μετρημένος. Ο… κοντορεβιθούλης του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ζήσει το δικό του παραμύθι, έπειτα από τα αξιοθαύμαστα κατορθώματα στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Υπενθυμίζουμε ότι είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του NCAA που... πήρε πτυχίο (κοινωνιολογίας) έχοντας παράλληλα τουλάχιστον 2000 πόντους, 900 ασίστ, 600 ριμπάουντ, 300 κλεψίματα. «Πρότυπο; Παρακολουθώ τους σπουδαίους point guard του ΝΒΑ όπως είναι ο Ρόντο, ο Κρις Πολ, κυρίως όμως προσπαθώ να βελτιωθώ και να εξελιχθώ. Σε κάθε περίπτωση, κοιτάζω να βελτιώνω το παιχνίδι μου», είπε.
 
Ο Κούπερ εμφανίστηκε στην αίθουσα αφίξεων πτήσεων εξωτερικού του «Μακεδονία», έχοντας ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ, φορώντας αθλητικό παντελονάκι που έφερε το σήμερα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος. Βραχύσωμος, μεταξύ 1,80-1,82 μέτρων ύψος. «Ευχαριστώ για την υποδοχή. Δεν τη περίμενα. Ξέρω ασφαλώς ότι ήρθα σε μια ομάδα με σπουδαία παράδοση, εκπληκτικούς φιλάθλους. Νιώθω ενθουσιασμένος και νιώθω μεγάλο κίνητρο. Νιώθω ώριμος και έτοιμος για να αντεπεξέλθω, να δώσω μάχη με πιο έμπειρους αντιπάλους. Έχω παίξει πολλά ματς στο κολέγιο και ήμουν ηγέτης. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω πολύ σκληρά».
 
Ο Αμερικανός υποστήριξε ότι «μου αρέσει περισσότερο να κάνω χαρούμενους τους συμπαίκτες μου και την ομάδα καλύτερη», ενώ όταν ρωτήθηκε για το μοναδικό ρεκόρ που κατέχει, απάντησε ότι «νιώθω ευλογημένος γιατί έμεινα υγιής για πολλά ματς και αυτό είναι το στοίχημά μου. Τώρα θα δοκιμάσω σε ανώτερο επίπεδο και θέλω να ανταποκριθώ».
 
Τα τυπικά με τον Πέιν
Ο Μαρκ Πέιν είναι και τυπικά ελεύθερος, καθώς λύθηκε το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο. Στον ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί οριστικής συμφωνίας με τον αριστερόχειρα φόργουορντ, παρά λένε ότι… «αν υπάρξει κάτι, θα ανακοινωθεί επισήμως». Ωστόσο, η λογική λέει ότι ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο με μια ομάδα, δεν το «σπάει» αν πρωτίστως δεν έχει εξασφαλίσει το επόμενο.