"Προπόνηση με τον... Μπάνε"

 
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε τον Απόλλωνα Τσόχλα ο οποίος μίλησε για τους διπλούς στόχους του ΠΑΟΚ, αλλά και την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τη συνολική προσπάθεια του συλλόγου.
 
Αρχικά, ο Τέλης Ζουρνατζίδης ανέφερε τη διαδικασία επιλογής παικτών, τονίζοντας ότι μέσα από την έρευνα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Απόλλωνα Τσόχλα, διαπίστωσε ότι πρόκειται για έναν καλό παίκτη και εξαιρετικό χαρακτήρα: «Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, γιατί όλοι μου έλεγαν τα ίδια καλά λόγια. Μπασκετικά τον ξέραμε, από το scouting που είχαμε κάνει… Φθάσαμε να συζητήσουμε και με τον ίδιο κι εκεί πειστήκαμε 100% γιατί διαπιστώσαμε ότι και ο ίδιος ήθελε πολύ να έρθει στην ομάδα. Αυτό είναι πάντα καταλύτης. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε. Είναι από τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Δηλαδή, σε ώριμη ηλικία τα κατάφεραν περίφημα, όπως για παράδειγμα ο Χαραλαμπίδης, ο Μαργαρίτης. Πιστεύω ότι φέτος ο Απόλλων θα ακολουθήσει αυτή την οδό της επιτυχίας».
 
Ο Τσόχλας υποστήριξε ότι «η πορεία που ανέλυσε ο Τέλης με βρίσκει κι μένα πολύ χαρούμενο από τη πρώτη στιγμή. Ανυπομονούσα να έρθω από την ημέρα που έμαθα το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Οι υψηλές προσδοκίες επαληθεύτηκαν. Ο ΠΑΟΚ είναι πραγματική οικογένεια, με πολύ μπασκετικό κλίμα στην ομάδα. Η ομάδα δεν έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι». Ρωτήθηκε για τα ιδιαίτερα στοιχεία που του έκαναν εντύπωση. «Κάνεις προπόνηση και είναι ο Μπάνε στη γωνία και κοιτάει. Κι εγώ επειδή είμαι μεγάλος και ξέρω τον Μπάνε, νιώθω ιδιαίτερα. Εδώ στον ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι έχουν περάσει από το μπάσκετ και όλοι είναι κοντά στον παίκτη».
 
Παραδέχθηκε επίσης ότι η έντονη επιθυμία του ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον τρόπο σκέψης του. «Με τον Γιώργο Δέδα είμαστε καλοί φίλοι και συζητούσαμε περί ΠΑΟΚ πριν το ενδιαφέρον. Μου αρέσει το παρείστικο κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Δεν θέλω να λέω τα ίδια περί μεγάλης ομάδας και βαριάς φανέλας, γιατί αυτά εννοούνται. Για μένα, πρωταρχικός παράγοντας είναι να σε θέλουν». Ρωτήθηκε για το διαφορετικό στιλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ σε σχέση με το αντίστοιχο του Ρεθύμνου. «Η αλήθεια είναι ότι στο Ρέθυμνο είχα προσαρμοστεί, γιατί δεν είμαι ο πολύ γρήγορος και αλτικός παίκτης. Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν είναι δογματικός, σε αφήνει να εκφραστείς. Σε αυτές τις δέκα ημέρες, δεν έγινε κάτι που να με ενοχλήσει. Θα έλεγα ότι το στιλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, μου ταιριάζει». Σχετικά με το φιλικό παιχνίδι με τη Παρτίζαν, απάντησε ότι «ανταποκριθήκαμε πολύ καλά αν λάβουμε υπόψη το ότι έχουμε κάνει μόλις 10 προπονήσεις καθώς επίσης και πως έχουμε απουσίες. Αντέξαμε στην πίεση που έβαλε ο αντίπαλος. Η ομάδα έχει χημεία από πολύ νωρίς κι αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο και για μένα».
 
Σχετικά με το… πλούσιο μούσι, είπε πως «όσο μου αρέσει, θα το διατηρώ. Μπορεί να το κόψω. Πάντως στον Μπάνε αρέσει», είπε και χαριτολογώντας απάντησε ο Τέλης Ζουρνατζίδης… «υπάρχει όρος στο συμβόλαιο να μην το κόψει».
 
Κατέληξε τις δηλώσεις του, οριοθετώντας κι έναν στόχο. «Ένας στόχος που έχει η ομάδα εκτός από το να είμαστε σε μια υψηλότερη θέση, είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να επιδιώκει σε κάτι υψηλότερο. Σε ότι αφορά τον κόσμο, είναι λεπτό και δύσκολο κομμάτι. Πρέπει να καταλάβει την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που έχουν ειλικρίνεια. Μακάρι η ομάδα να μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Για να φθάσει σε αυτό το στάδιο πρέπει να καθαρίσει. Οι άνθρωποι δεν τάζουν λαγούς με πετραχήλια, λένε την αλήθεια, δεν λένε ψέματα. Έχουν ένα πλάνο και είμαι βέβαιος ότι σε λίγα χρόνια θα έχει καθαρίσει η ομάδα και τότε ο ΠΑΟΚ θα χτίζει για το κάτι παραπάνω. Θα διεκδικεί τίτλους. Θα είναι ψεύτικο να κάνεις ένα μπάτζετ στο οποίο δεν μπορείς να ανταποκριθείς», είπε και συμπλήρωσε. « Μου άρεσε πέρυσι που είδα παιδική εξέδρα, να φέρνουν τα παιδάκια στο γήπεδο. Ν αποκτήσουμε αθλητική παιδεία. Να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό. Τα άδεια γήπεδα είναι ένα συνολικό πρόβλημα για την Ελλάδα. Ο Έλληνας δεν έχει αθλητική παιδεία. ΠΑΟΚ δεν είσαι για τα πρωταθλήματα, αλλά για τη περηφάνια. Δεν γίνανε ΠΑΟΚ λόγω  πρωταθλημάτων και τίτλων. Έχουν τη δικιά τους τρέλα, όπως αυτά τα παλικάρια που βρέθηκαν χθες στη Γευγελή και φώναζαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».