Οι Κινγκς ανανέωσαν με τον Μπαρνς και πως επηρεάζεται η περίπτωση Βεζένκοβ

Vezenkov1

Τι δείχνει για τον Ολυμπιακό και τον Σάσα Βεζένκοβ το νέο συμβόλαιο του Χάρισον Μπαρνς με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Το ρεπορτάζ των Σακραμέντο Κινγκς παρακολουθείτε έντονα στην Ελλάδα λόγω φυσικά της υπόθεσης του Σάσα Βεζένκοβ. Λίγες ώρες νωρίτερα οι «Βασιλιάδες» συμφώνησαν να ανανεώσουν με τον Χάρισον Μπαρνς και μάλιστα με πολύ λογικά χρήματα αφού δαπάνησαν 54.000.000 δολάρια για τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως πλέον οι Κινγκς διαθέτουν στο salary cap τους 18.000.000 δολάρια, ωστόσο στις άμεσες επιθυμίες τους είναι να επεκτείνουν τη συνεργασία με τον Ντομάντας Σαμπόνις, να ανανεώσουν τον Τρέι Λάιλς ή κάποιον free agent και τον Σάσα Βεζένκοβ. Αν ολοκληρωθούν θετικά οι συζητήσεις με τον Λιθουανό τότε αυτός θα τραβήξει 8.000.000 δολάρια και θα μείνουν ακόμη δέκα για τις υπόλοιπες υποθέσεις τους.

Ο Χάρισον Μπαρνς θα είναι το βασικό «τριάρι» και ο Κίγκαν Μάρεϊ το βασικό «τεσσάρι». Συνεπώς δύσκολα θα αποκτηθεί κάποιο «βαρβάτο» όνομα από τη free agency όπως ακούστηκαν τα ονόματα των Μίντλετον ή Κούζμα.

Πόσα χρήματα μπορεί να πάρει ο Βεζένκοβ από τους Κινγκς

Αν ο οργανισμός των Κινγκς επιλέξει να δαπανήσει όλο το ποσό οπουδήποτε αλλού πέραν του Βεζένκοβ, τότε η μοναδική πρόταση που θα μπορούν να κάνουν στον φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι αυτή για 7.700.000 δολάρια το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι μεικτό διότι την εφορία στο ΝΒΑ την πληρώνουν οι παίκτες. Στον παίκτη θα μείνουν περίπου τα 4.000.000 εκ των οποίων τα 750.000 θα πάνε στο ταμείο του Ολυμπιακού.

Το NBA out που υπάρχει στο συμβόλαιο ορίζεται στο 1.500.000 δολάρια, ωστόσο οι κανονισμοί του ΝΒΑ υποχρεώνουν την κάθε ομάδα να δίνει max τα 750.000 που σημαίνει τα υπόλοιπα θα τα χρεωθεί ο παίκτης. Συνολικά αν ο Βεζένκοβ μπει στο Room Exception τότε θα λάβει περίπου στην «τσέπη» του κάτι περισσότερο από 3.000.000 δολάρια.

Οι συζητήσεις με του free agents ξεκινάει το ξημέρωμα του Σαββάτου στο ΝΒΑ και σίγουρα Ολυμπιακός και Βεζένκοβ θα έχουν μία πιο... καθαρή εικόνα τις αμέσως επόμενες μέρες. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αποκλείεται αφού δουν την πρόταση των Κινγκς να προτείνουν αύξηση αποδοχών στον παίκτη, αλλά σε καμία περίπτωση ματσάρισμα των χρημάτων. Να θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες, τον περασμένο Ιανουάριο ο Βεζένκοβ επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό έως το 2025, με καλύτερες αποδοχές και αυξημένο buy out.