Φάιναλ φορ με έντονο ελληνικό στοιχείο

press euroleaque

Γεμάτη ήταν η πρώτη μέρα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη και περισσότερο για τον προπονητή Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη. Βλέπετε είναι και οι εξωαγωνιστικές (υποχρεωτικές) υποχρεώσεις που τους δεσμεύουν.

 Όπως η καθιερωμένη πρωινή Συνέντευξη Τύπου που γίνεται παραμονή της έναρξης του φάιναλ φορ. Όπως και το 2012, αυτή φιλοξενήθηκε στο πολυετελέστατο Ciragan Palace με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Αν ήταν αρχηγός της Φενέρ ο Κώστας Σλούκας, θα βρίσκονταν τέσσερις Έλληνες επί σκηνής και ο Βασίλης Σπανούλης θα ένιωσε πιο άνετα και θα έριχνε καμιά ματιά αριστερά του. Δίπλα του έτυχε να είναι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και δεν αντάλλαξαν ματιά, όσο διήρκησε η Συνέντευξη Τύπου και στην οποία ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε την τιμητική του. 

Αυτό το κυνηγητό από όλα τα ξένα ΜΜΕ, αλλά και τα εγκωμιαστικά λόγια του ΝτεΚολό, έκαναν τον Βασίλη Σπανούλη να μιλήσει για «τον σεβασμό που εισπράττει ο Ολυμπιακός από  όλη την Ευρώπη». Και το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα με τους περισσότερους γηγενείς παίκτες και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό είναι που τον κάνει και πιο ελκυστικό, ανεξάρτητα συλλογικών προτιμήσεων.

Να μην ξεχάσουμε στην ελληνική εκπροσώπηση και τους Θοδωρή Παπαλουκά, Μιχάλη Κακιούζη, που είναι επίσημοι προσκεκλημένοι της ευρωλίγκα.

Η απογευματινή προπόνηση του Ολυμπιακού έγινε παρουσία και των προέδρων Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, ενώ εγκάρδια ήταν και η συνάντηση με τους πρώην «ερυθρόλευκους» Καρλ Χάινς, Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο τελευταίος ακόμη νιώθει ενοχλήσεις και στο πόδι του και αποτελεί τον πονοκέφαλο του Δημήτρη Ιτούδη για τον αυριανό ημιτελικό της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό.

Από αύριο το πρωί θα είναι έντονη στην Πόλη και η παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων, που θα δώσουν βροντερό παρών  στο «Σιράν Ερντέν». Υπολογίζονται 2.500 οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όταν οι Ισπανοί και οι Ρώσοι δεν θα ξεπερνούν τους 1.200 μαζί. Πάντως ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να ενημερώσει τους εκδρομείς για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που θα υπάρχουν εκτός και εντός γηπέδου, αλλά και για τη λίστα με τα όσα απαγορεύονται να έχουν μαζί τους. Ο έλεγχος θα είναι εξονυχιστικός και γι΄ αυτό οι διοργανωτές ζητούν η προσέλευση να αρχίσει δύο ώρες πριν από το τζάμπολ. Οι ελληνικές συνήθειες (κροτίδες, φωτοβολίδες, κέρματα, λέιζερ πανό και ό,τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο ή να χαλάσει την εικόνα του αγώνα) δεν θα επιτραπούν και η ανακοίνωση της ευρωλίγκα υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, Καλό είναι να τη διαβάσουν...

ΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ