Πόλη ερχόμαστε….

OLYMPIACOS BC

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, ανταμείβονται για τον Ολυμπιακό με τη συμμετοχή του στο 10ο φάιναλ φορ της ιστορίας του και το απόγευμα «πετάει» για την αγαπημένη του Πόλη που του θυμίζει αξέχαστες στιγμές.

Στο ίδιο γήπεδο, όπου πριν από πέντε χρόνια, πέτυχε τον μεγαλύτερο θρίαμβο, νικώντας στον τελικό την ΤΣΣΚΑ με το «χρυσό» καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη και την ανατροπή από το -19, επιστρέφει διψασμένος για μία νέα διάκριση. Επειδή οι παραδόσεις όμως δεν απασχολούν προπονητές και παίκτες, ο Ολυμπιακός παραμένει προσγειωμένος, συνετός και ταπεινός.

 Άλλωστε το στίγμα το δίνει ο ίδιος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, χρίζοντας την ομάδα του «αουτσάιντερ». 

«Θα πάμε ως αουτσάιντερ για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», τονίζει και πολύ σωστά πράττει, έστω κι αν οι άλλοι συμμετέχοντες διακατέχονται από τον φόβο της παρέας του Βασίλη Σπανούλη.
Οι μετρημένες δηλώσεις προπονητή και παικτών, φανερώνουν την προσήλωση της ομάδας στον στόχο και την αναγνώριση των δυσκολιών, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στον ημιτελικό της Παρασκευής.Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι έχει τα συστατικά ΟΜΑΔΑΣ, που τον κάνουν να είναι σκληρός, να μην τα παρατάει, αν σε ένα φάιναλ φορ κυριαρχεί το θέμα της κατάστασης που θα βρεθεί κάθε ομάδα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Όλα τα άλλα σχετικά με παραδόσεις, συγκρίσεις, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η πίεση και το άγχος, συντροφεύουν όλες τις ομάδες και το σημαντικό είναι η διαχείρισή τους. Κάτι που ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι διαθέτει αυτή την εμπειρία και μπορεί να ξεπερνάει δύσκολες καταστάσεις στη διάρκεια του αγώνα.

Σε ρυθμούς φάιναλ φορ μπαίνουν λοιπόν από απόψε ο πρωταθλητές Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και θα τα λέμε πλέον από εκεί…