Το 2-0 η ΑΕΚ με παράπονα ο Άρης

larentzakis

Η ΑΕΚ διπλασίασε τις νίκες της επί του Άρη (91-85) και θέλει μία ακόμη (Σάββατο 5 μ.μ. στο ΟΑΚΑ), για να τελειώσει τη σειρά του μικρού τελικού και να παραμείνει στην  τρίτη θέση. 

Έγινε ένα δυνατό ματς, με πολλά νεύρα και διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων για τη διαιτησία, που όντως υπέπεσε σε κραυγαλέα λάθη, με αποκορύφωμα την επίθεση της ΑΕΚ δύο λεπτά πριν από τη λήξη που ξεπέρασε τα 8 δευτερόλεπτα.

Όπως και η αποβολή του Δημήτρη Πρίφτη, για πρώτη φορά στην καριέρα του, με δύο τεχνικές ποινές, αποτελεί χαρακτηριστικό της συνάντησης, δεδομένου ότι είναι ένας ήρεμος άνθρωπος που δεν δίνει αφορμές. Όμως:

«"Έχω αγανακτήσει και έχω κουραστεί. Αν θέλουν να κρυφτούν πίσω απ' το ότι εγώ είμαι γραφικός και γκρινιάζω, μπορούν να το κάνουν. Ας ασχοληθεί η ΚΕΔ και η ΕΟΚ που είναι τα αρμόδια όργανα για τη διαιτησία. Ας μην συζητάμε για επί μέρους φάσεις. Να πω αν ο σβέρκος του Καββαδά ξεκόλλησε από την αγκωνιά, αν ο Κάμινγκς έσπασε το πλευρό του σε φάση που χρεώθηκε με φάουλ...", ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου.

Μετά την αποβολή του προπονητή του Άρη στο 24΄ και τον τραυματισμό του Κάμινγκς που προηγήθηκε, οι Θεσσαλονικείς έχασαν τη συγκέντρωσή τους και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, που παρά τις απουσίες των Ούκιτς, ΜακΓκραθ, κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της στην τελευταία περίοδο. Ο Γιαννούλης Λαρενταζάκης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της, ενώ και η άνοδος του Μαυροκεφαλίδη στο β΄ ημίχρονο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. 

Ο Άρης που άλλαξε τη ροή του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστές του Τσαϊρέλη, Γιάνκοβιτς, Μούρτο, προηγήθηκε ακόμη και με οκτώ πόντους (37-29) και έκλεισε το ημίχρονο με 51-43.

Ο τραυματισμός του Κάμινγκς, το τρίτο φάουλ του Καββαδά, επηρέασαν τον Άρη, και μέσα σε ένα τετράλεπτο η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 56-56, για να πάρει αμφίρροπη τροπή το παιχνίδι στη συνέχεια. 

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 51-43, 68-63, 85-91

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Φλιώνης, Τσαϊρέλης 17 (4), Κάμινγκς 8 (2), Γιάνκοβιτς 18 (2τρ., 12ριμπ.), Καββαδάς 5, Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 2, Ζάρας 10, Χρηστίδης, Σίμτσακ 5, Μούρτος 18.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 19 (1), Νιούλεϊ 10 (2), Μωραϊτης 3 (1), Μαυροειδής 5, Μαυροκεφαλίδης 19 (1), Ελονού 12, Σάκοτα 2, Βασιλειάδης 7 (1), Μιλόσεβιτς 3, Ντίξον 11(2τρ., 9 ασίστ)..